Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
28
Okt

Zdravi zubi - lep osmeh

Osmeh je pravo čudo. Igrom nekoliko mišića on daje naše najtačnije emocije. Osmeh je najtopliji i najspontaniji govor bez reči. Ali nema lepog osmeha bez zdravih zuba i negovanih usana. Da biste imali negovane i lepe zube s njegovim očuvanjem treba početi još od najranijeg detinjstva. Postoji izvestan broj stvari koje treba primeniti, ali je najvažnije pranje zuba. E, sad za pravilnu negu zuba potrebna je i pravilna četkica, zubna pasta , voda za usta koju možete sami pripremiti i naravno redovan odlazak zubaru.

Izbor četkice za zube je pravi problem, potrebno je da bude meka , ali ne previše, zaobljenih vrhova. Ne zaboravite da četkica mora biti suva pre nanošenja paste, a to znači da treba da imate dve četkice jednu za jutarnje pranje a drugu za večernje. Pored toga što će očistiti ostatke hrane sa zuba, četkica treba da posluži i za masiranje desni. Savesno čišćenje zuba treba da traje oko dva minuta. Zubi mogu da budu zdravi a da nebu lepi. Zapravo ako su Vam zubi požuteli i pored brižljive nege ispirajte dva puta mesečno ne češće sa sodom bikarbonom, ili morskom solju, a morska so je veoma dobra i za desni. Medjutim sav Vaš trud oko zuba biće bez efekta ukoliko ne vodite računa o ustima. Usne ne treba vlažiti, često nam se desi da kažemo ispucale su mi usne, e to je zato što se stalno vlaže... pogrešno, usne treba mazati grožđanom mašću.

Ako Vam je stalo do prijatnog daha evo nekoliko kratkih saveta.

  • divno osvežava usta čista, ali ne mnogo slatka jabuka
  • isto važi i za južno voće, pojedite naranđzu ili limun
  • grickajte zrna pržene kafe
  • čaj od kamilice prohladjen isperite usta
  • neprijatan zadah koji ostavlja beli luk možete ukloniti dok žvaćete list zelenog peršuna
  • jak miris crnog luka popijte odmah šoljicu crne kafe ili pojedite malo kafe
  • zadah od alkohola možete ukloniti ako pojedete nekoliko oljuštenih mladih oraha

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara