Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
17
Maj

Zdrava hrana koja će vas zasititi, a ne goji

Namirnice s mnogo hranljivih sastojaka, ne samo da će Vam utoliti glad, već će Vam obezbediti i neophodne vitamine i proteine. I možda najvažnije - ne goje, niti povećavaju nivo holesterola i masti. Naprotiv!

Jabuke

Jabuke su pune vlakana, i preporučljivo je da svakog dana ponesete po jednu jabuku na posao i pojedete je za užinu. Tako ćete uneti jednu od preporučenih dnevnih porcija voća ili povrća, a vlakna iz jabuke će Vam napuniti stomak, pa nećete imati potrebu za slatkišima i popularnim grickalicama.

Mlečni proizvodi

Bilo da pijete mleko ili jogurt, jedete sir ili pavlaku unećete u svoj organizam kalcijum i proteine. Mlečni proizvodi su idealna užina, ali birajte one koji imaju mali procenat masti. Možete ih jesti i piti same, ili kao dodatak nekom jelu.

Krompir

Krompir je odličan izvor ugljenih hidrata, vitamina B i C, gvožđa... zbog čega će Vam brzo utoliti glad i obezbediti neophodne vitamine i minerale. Sam po sebi ne  predstavlja visokokaloričnu namirnicu, već je problem način na koji se priprema. Izbegavajte prženi i pečeni krompir, jedite ga barenog i to bez kaloričnih sosova i preliva.

Riba

Tunjevina i skuša će smanjiti želju za hranom. Bogate su zdravim mastima, koje će Vas zasititi, obezbediti neke od najvažnijih hranljivih sasojaka, uključujući vitamine i omega-3 masne kiseline. Ove ribe snižavaju loš holesterol i povećavaju dobar, što smanjiuje rizik od srčanih oboljenja. Proteinima koji se nalaze u ovoj ribi potrebno je dosta vremena da se svare, pa ćete i Vi dugo biti siti.

Mahunasto povrće

Mahunarke su najzdravije povrće koje mogu da se pripreme na mnoge načine. Pune su nerazdvoivih vlakana, koje pomažu snižavanje holesterola. Sadrže mnogo antioksidanata, vitamina i minerala, i odličan su izvor proteina. Jednom nedeljno umesto mesa jedite obrok od mahunastog povrćas. Pasulj, boranija, bob mogu dfa se pripreme na razne načine.

Barena jaja

Breno jaje je idealna užina, jer ima 75 kalorija i 6 grama proteina. Nedavna istraživanja su pokazala da žene koje su jele dva jajeta za doručak skinule 65% više kilograma i smanjile obim struka za 83% više od onih koje nisu. Ako imate povišen holesterol jedite belance, jer ono sadrži različite proteine, minerale i vitamine neophodne našem organizmu

Soja

Soja je veoma hranljiva jer je bogata proteinima, pa će Vas brzo zasititi na duže vreme. Snižava loš holesterol, a povećava dobar. Pored toga ublažava štetne posledice nezdrave hrane. Estrogen iz soje je odličan za sprečavanje raka dojke.

Cica

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara