Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
30
Dec

Upala i najbolji lek protiv nje – Troskot

Troskot je lekovita biljka, koja pomaže u lečenju bolesti disajnih I probavnih  organa , podstiće izbacivanje kamena iz bubrega I pospešuje zaceljivanje rana. Nazivaju ga još solomonov pečat, ptičija trava, pasja trava, troskovac… karakteristčan je po modrozelenim listovima, belim I svetloljubičastim cvetovima, raste kao korov uz puteve, oranice, jarke, ali može se videti u dvorištima I vrtovima.

Lekovita svojstva

Najlekoviti deo biljke jesu listovi I mladi vrhovi stabljike, koji se sakupljaju od aprila do novembra. Koren se vadi I suši I poznat je za “ ženske” bolesti , a izuzetno je efikasan u lečenju kardiovaskularnih oboljenja jer stimuliše rad srca, pomaže ulečenju I plućnih bolesti, upale tankog I debelog creva, proširenih vena…Ova biljka ima izuzetnumoćrastvaranja kamena u bubregu, mokraćnim kanalima I žuči.

Pospešuje lečenje hemoroida I zaustavlja unutrašnje krvarenje. U kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama fitoterapeuti preporučuju troskot u slučaju disajnih tegoba, a naročito na ublažavanje kašlja, prehlade I bronhitisa. Troskot može da pospeši zaceljivanje rana, a u tom slučaju na to mesto se direktno privija oblog od zgnječene sveže biljke. U istu svrhu koristi se I moren koji je samleven I rastvoren u void.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara