Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
29
Apr

Ublažite posledice hemoterapije i zračenja!

Biljke ni u kom slučaju ne mogu biti zamena za citostatike, ali itekako mogu pomoći posle hemoterapije i zračenja I stati na put nuspojavama koje izazivaju.

Lečenje kancer danas se ne može zamisliti bez upotrebe citostatika. Ti lekovi ne uništavaju samo maligne već i zdrave ćelije. Osim toga takav vid lečenja praćen je mnogim nuspojavama...pa mogu se javiti mučnina, bol u mišičima, povračanje, promena mirisa i ukusa hrane, slab apetit, otežano disanje, upalni proces, promena stolice il i ti dijareja- S obzirom na to da se tokom terapije stvara manji broj eritrocita u koštanoj srži gde može doći do anemije,  a opadanje kose i malaksalost su verni pratioci lečenja citostatika.

Bilje nije zamena za terapiju!

Ali može da ublaži nuspojave terapije.Nažalost čudesni lek za kancer još nije pronadjen...ali sa Googlovanjem možemo naći i pročitati razne recepte, takodje i doktore koji su izlečili veliki broj ljudi.Kada je več došlo do pojave kancera i kada smo pretrpeli taj šok, moramo sebi reći nazad nema, samo napred i daj da vidim šta je to što može da ublaži posledice hemotreapije, i kako organizam da pripremim?

Recept

Pomešajte jednake delove rusomače, hajdučke trave, koprive, kantariona, korena omana, srdačice, rastavića i dvozuba, po jednu kašiku mešavine ubacite u 500ml ključale vode i kuvajte još pet minuta. Procedite posle sat vremena, dodajte tinkturu ruse jednu kašičicu, i pijte 100ml pre obroka.

Pomoć za vreme hemoterapije!

Mnogi doktori predlažu dosta uzimanja čaja od koprive, bokvice, a savetuje se i sok od aloje, zatim aronija, kupinovo vino, kurkumu, soda bikarbonu bez aluminijuma....a ja lično pripremam ovaj recept naravno koristeći i pomenuto.

Moj recept glasi

  • Jedna cvekla , ako je manja može dve
  • Dve – tri šargarepe
  • Jedna jabuka
  • Jedan limun
  • Jedan celer manji

Sve to lepo očistite, operete i zatim isečete u blender, sipate vode izblendirate. Sipate u bokal , držite ma hladnom mestu i količinu koja je napravljena popiti u toku dana.

J a sam nažalost doživela šok kada je posle teške saobraćajne nesreće koju smo preživeli Bogu hvala ja i moja porodica mom mužu konstatovan Hočkinsov linfom.Od tada se naš život promenuo, muža lećim sa datim receptom , sem toga prima i citostatike, Bogu hvala krvna slika je dobra, a i on se oseća dobro.Nikada nisam ni pomislila da moju porodicu može da zadesi takav šok. I zato živite život kakav god da je, ali je Vaš.

Vesna

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara