Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
29
Apr

Šta sve može SO?

Poslednjih decenija SO ima sve lošiju „reputaciju“

Često je nazivaju jednom od četiri „ bele smrti“zajedno sa brašnom,šećerom i mašću, jer po nekim istraživanjima preteran unos soli može uzrokovati zdravstvene probleme, medju kojima je povišen krvni pritisak. Ipak , ne sme se zaboraviti da je SO jedan od minerala neophodnih našem telu. Primarno se sastoji od natrijum-hlorida hemijskog jedinjena koje makar u malim količinama ima gotovo skoro svaki živi organizam. SO je važna za regulaciju balansa tečnosti u telu, pomaže normalnom funkcionisanju nervog sistema, utićče na kontrakciju mišića održava ravnotežu, kiselinu krvi i urinu, a ima i bitnu ulogu u apsorpciji hranljivih sastojaka.Mnji unos ssoli u organizmu može da izazove hiponatremiju tj poremećaj elektrolita izazavan manjim unosom soli.

SO kao...!!!

Osim što je neizostavan zaćin u kuhinji, SO ima izrazit antibakterijski efekat, pa se koristi i kao prirodni konzervans u pripremi zimnice i čuvanje hrane. Upravo zbog toga dehidrira i ubija bakterije SO se od antičkih vremena koristila u medicini. Egipćani su pravili laksativ koji je sadržaoSO,semenke povrća i med, a Grci koristili za inhalaciju, kao i u brojnim lekovima za kožne infekcije dok su Rimljani dodavali u napitke, masti i uljakako bi tretirali razne tegobe- toliko su cenili ovaj dar prirode da su čak u jednom periodu i vonike plaćali SOLJU.

Neke od antičkih recepata i dan danas daju dobre rezultate.

Šta sve može so

Ranice na grliću materice!

Kašičicu krupne morske SOLI, i ujedan decilitar tople vode pa natopite tampon i stavite ga u vaginu. Ostavite da deluje preko noći . Terapija traje minimalno petnaest dana.

Uganuće zgloba

Pomešajte tri kašike brašna, sa tri kašike krupne morske SOLI, pa dodavajte mlaku vodu dok ne dobijete testo. P rivite na bolni zglob pa umotajte najpre  krpom, potopljenu u rastvor soli i vode, a zatim plastičnom folijom držite najmanje dva sata ponavljajte ujutru i uveče.

Mast za bolne zgobove

Po jednu kašiku meda, senfa, soli i soda bikarbone mešajte dok ne dobije te homogenu masu, a zatim je sipajte u čistu teglicu. Mast nanesite na bolne zglobove potom ih prekrite plastičnom folijom pa utoplite, kako bi se dobro zagrejalo. Oblogu treba držati najmanje sat vremena , a zatim bolno mesto isprati mlakom vodom. Ovu mast možete koristiti nekoliko puta dnevno, ali oprezno koliko vam je koža osetljiva jer senf zbog ljutine može izazvati  crvenilo.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara