Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
28
Okt

Početak jeseni

Kad lišće pada

Kišno vreme, mnogo posla nedostatak novca, vetar.. idealni su da Vas savlada depresija. Da do toga ne bi došlo evo par recepata protiv depresija, za čišćenje organizma, bolje varenje pa i za mršavljenje.

Ren za čišćenje organizma

 • pomešati jogurt i kiselu pavlaku dodati izrendani ren i mleveni kim
 • krupno izrendanom korenu celera u kiseloj pavlaci dodajte izrendani ren i peršunov list, pa sjedinite sa krompir salatom

Kukuruz za bolje varenje

Kukuruz je žitarica koja nam je dostupna preko cele godine, a upravo je onaj u ranu jesen koji je najukusniji i najhranljiviji. Osim toga što je zdrav, bogat je vlaknima koji snižavaju nivo holesterola u krvi, folnom kiselinom korisnom za krvni sistem, vitaminima, ugljenim hidratima. Pečenjem ili kuvanjem postaje još zdraviji, jer se u njemu oslobadjaju molekuli koji štite organizam od lošeg delovanja slobodnih radikala.

Kantarion i matičnjak protiv depresije

Ako se duže od dve nedelje osećate umorno i bezvoljno obratite se lekaru. Velika je verovatnoća da bolujete od depresije. Da ove tegobe budu manje vekovima se koriste lekovite biljke, a najčešće one koje opuštaju, ili one koje mogu da Vam sklone tmurne misli i vrate lepe ili vraćaju vitalnost nervnom sistemu. Čaj od kantariona vekovima se koristi protiv depresije, potištenosti, ali bi trebalo da se zna da nije  reč o leku koji trenutno deluje. Izvesno poboljšanje može da se oseti nakon nedelju do dve dana, a drugačiji rezultati i nakon tri do šest meseci.

 • jednu kašičicu kantariona
 • dva deci vode
 • kantarion staviti u šolju , preliti prokuvanom vodom, odmah poklopiti. Posle pet minuta procedite i pijte sveže pripremljen čaj tokom celog dana. Čaj pripremajte uvek da bi bio svež.

http://www.zdravlje-bilje.com/srp/lekovito-bilje.4/kantarion.130.html

Ne dozvolite da Vam radni režim ubije ljubavnu želju

Čokolada može da bude afrodizijak, ali nova studija ukazuju da je tajođe dobra za zdravlje. Istraživanja koja su se radila u Italiji kod pacijenata koji su dve nedelje jeli svakodnevno po tablu čokolade i to crne smanjen je krvni pritisak imali su bolju cirkulaciju od onih koji su jeli belu čokoladu u kojoj nema flavonoida. Pacijenti su pokazali slabiji nivo holesterola. Ključni sastojak čokolade je kakao, koji je bogat flavonoidima, ipak ne bi trebalo preterivati. Učesnici studija dobijali su po 100gr dnevno crne čokolade.

Kuvani paradajz za preventivu

Paradajz kao lek do sada je pokazao nejbolje rezultate u vidu soka od paradjza. Lekovito dejstvo ovog napitka ogleda se u tome da reguliše

 • metabolizam
 • jača otpornost organizma
 • izbacuje suvišnu tečnost iz organizma
 • snižava krvni pritisak
 • popravlja krvnu sliku
 • reguliše varenje
 • pozitivno deluje na bolesti jetre, pankreasa i reume
 • umanjuje i slepljivanje trombocita, pogotovo kod osoba sa dijabetesom tip 2

Kada se upotrebljava kao lek sok od paradjza potrebno je dnevno piti najmanje dva decilitra sveže pripremljenog napitka.

A da biste održali liniju pijte zeleni čaj

http://www.zdravlje-bilje.com/srp/cajevi.34/plan-za-jednu-nedelju-dijete-sa-zelenim-cajem.148.html

Magično bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara