Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
6
Jun

Pobedite prolećne alergije!

Izbegavajte alergene i boravak u prirodi, a u savladavanju simptoma pomažu pravilna ishrana i preparati na bazi kamilice, đumbira i majčine dušice. Dolazak proleća predstavlja pravu noćnu moru za one koji pate od alergija, a glavni razlog za to su sićušne čestice polena koje dospevaju u vazduh sa drveća, trava i korova. Kada sav taj polen dođe u dodir sa nosnom dupljom, polen izaziva preteranu reakciju imunološkog sistema koji ga prepoznaje kao napadača.E, sad ono kad nam curi nos, ili ti stalno šmrcamo, pa nas svrbe oči, nos i osetimo peckanje...to je zato što antitela napadaju alergene što dovodi do oslobađanja specifičnih hemikalija – histamina.

Recepti

So i soda čiste sluz i sinuse

Rastvoriti po četvrtinu kašičice morske soli i sode bikarbone u šoljici tople destilovane ili prokuvane vode, pa ušpricati najpre u jednu a zatim u drugu nozdrvu.

Kamilica protiv svraba očiju

Preliti dve filter vrećice kamilice sa 1dl ključale vode, i ostaviti dok se ne prohladi, a zatim ih ocediti i držati na oćima. Ponavljati nekoliko puta dnevno.

http://www.zdravlje-bilje.com/srp/lekovito-bilje.4/kamilica.313.html

Kopriva ublažava kijanje

Preliti kašičicu sitno iseckane suve koprive sa 2dl ključale vode i ostaviti da odstoji 15 minuta. Procediti i piti dve – tri šolje sveže pripremljenog čaja dnevno.

http://www.zdravlje-bilje.com/srp/lekovito-bilje.4/kopriva-urtica-dioica.123.html

Nana za inhaliranje

Ova lekovita biljka efikasno čisti začepljene disajne puteve. Svako veče inhalirati se vrelim čajem od sušenih ili svežih listova nane.

http://www.zdravlje-bilje.com/srp/lekovito-bilje.4/nana.124.html

Majčina dušca protiv kašlja i gušenja

Čaj od majčine dušice pomaže u lečenju kašlja i gušenja uzrokovanih alergijom, te ublažava upalu grla. Preliti kašičicu sitno iseckane majčine dušice sa 2dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 15 minuta. Procediti i piti dve – tri šolje sveže pripremljenog čaja dnevno.

Đumbir smiruje upalu grla

Kuvati kašiku narendanog korena đumbira u 2,5dl vode oko deset minuta. Procediti i kada se proladi dodati kašiku meda. Piti ujutru i uveče po šolju sveže pripremljenog napitka. Ukoliko se već piju neki drugi čajevi svakoj šolji se može dodati i malo đumbira u prahu.

Koje namirnice treba izbegavati?

Pojedine vrste hrane mogu izazvati sindrom oralne alergije i svrab u ustima i svrab u ustima ili grlu. Na primer’kapsacin, jedinjenje koje papričicama daje specifičnu ljutinu, može uzrokovati simptome slične alergije..curenje nosa, suzenje očiju i kijanje. Preporučuje se izbegavanje celera i bresaka, ali i alkohola jer njegovi sastojci proizvode histamine, hemikalije koje uzrokuju začepljenje i curenje nosa, suzenje i svrab očiju.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara