Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
17
Dec

Oslobodite se cista na jajnicima

Prema statistikama, svaka druga žena ima ciste na jajnicima, a uz lečenje koje prepisuje zvanična medicina, preporučuju se čajevi od lekovitih trava.

Šta su ciste?

Ciste su izrasline na tkivu ispunjene tečnošču, a na jajnicima se mogu javiti pojedinačno ili u većem broju. Najčešći uzrok njihovog nastanka jeste izostanak pucanja folikula prilikom ovulacije. Smatra se da važnu ulogu u formiranju cista imaju hormonalni poremećaji kao i upalni procesi.

Simptomi

Ciste malih dimenzija uglavnom ne izazivaju tegobe, ali se ponekad mogu javiti blagi bolovi ili pritisak u stomaku. Međutim, ukoliko se radi o većim cistama, njihovo pucanje i izlivanje sadržaja u trbučnu duplju može uzrokovati oštar, snažan bol. Iznenadni, jaki bolovi mogu nastati i usled uvrtanja velikih cista oko peteljki, torzija ciste.Osim toga mogu se javiti nepravilna ili jaka krvarenja, kao i izostanak menstruacije.Većina cista dijagnostikuje se prilikom ginekološkog pregleda.

Lečenje

U većini slučajeva ciste se povlače same pucaju, a njihov rast se može zaustaviti hormonskom terapijom.Ukoliko im je promer veći od 4cm, a medikamentozna terapija nije dala očekivane rezultate pristupa se njihovom hiruškom odstranjivanju. Fitoterapija može da bude od velike pomoći u lečenju cista na jajnicima, kao i u zaustavljanju njihovog rasta.

Pakovanje od ricinusovog ulja

Prče platna, stari peškir ili neku drugu tkaninu od prirodnih vlakana presaviti 3-4 puta, vodeći računa o tome da krpa bude dovoljno velika da pokrije celo područje koje se trtira. Natopiti tkaninu ricinusovim uljem pa priviti na donji deo stomaka u predelu jajnika. Potom umotati peškirom ili folijom, a preko toga staviti zagrejan termofor ili flašu tople vode i držati 1-2 sata. Posle upotrebe pakovanje se može sačuvati u frižideru za još nekolko primena, najviše deset, ali bi pre naredne upotrebe držati nekolko sati na sobnoj temperaturi. Pri ponovnom korišćenju dodati još ricinusovog ulja.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara