Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
10
Jan

Odložite starenje

Dug život bez stvarnog starenja i njegovih posledica oduvek je bio čovekov san.Medicinske statistike pokazuju, međutim, da ovaj san i nije više samo san, odnosno da tipične staračke tegobe, kao što je na primer slabo srce, počinju sve kasnije. Dobro zdravlje se tako može sačuvati duže nego pre samo nekoliko generacija. Već oko 30 godina u tome nam pomažu i takozvani antiejdžing istraživači, koji se trude da doznaju sve više o onome što nas održava mladim, zdravim i aktivnim.

Glavni zaključak koji se pri tom nameće zapanjujuće je jednostavan - onaj ko hoće da se naruga sopstvenim godinama treba samo malo da pazi na to šta mu prija, piše "Blic Nedeljom". Za primetno poboljšanje, pri tom, često su dovoljni već i samo mali trikovi u ishrani, redovno kretanje i opuštanje.

Zeleni čaj održava ćelije mladim

Naučnici su ovim čajem iz Kine prosto oduševljeni. U njemu ima takozvanih katehina koji jačaju arterije i sistem imuniteta, podstiču obnavljanje ćelija, štite od raka i podstiču intelektualne rezultate - ako pijete najmanje tri šolje dnevno. Pri tom je veoma važno da odaberete čaj najboljeg kvaliteta, odnosno prve kategorije.

Jodirana so za razmenu materija

Koristite li jodiranu so? Ako to nije slučaj, odmah počnite. Jod je element koji se nalazi u tragovima i koji održava zdravom štitnu žlezdu i podstiče je da proizvodi hormone važne za razmenu materija. Intenzivna razmena materija jača imunitet, a što je najvažnije štiti i od mnogih bolesti, kao i od prekomerne težine.

Ne jedite nakon 18 časova

Studije pokazuju da mini-postovi zaustavljaju starenje. Veoma je delotvorno ako se posle 18 sati ne jede više ništa, ili bar ne ugljeni hidrati kao što su hleb, pirinač i testenine. Ako noću ne varimo, nastaje više hormona rasta. A oni, sa svoje strane, obezbeđuju da se telo u snu podmlađuje i oslobađa toksina.

Crpite snagu iz tišine

Kratka šetnja po parku, povlačenje na nekoliko minuta u mirnu prostoriju - ako jednom dnevno sebi priuštite trenutak tišine, time crpite novu energiju. To jača nerve i podstiče regeneraciju.

Jednom dnevno ubrzajte puls

Kratak stres za telo odgovara našoj prirodi. Telu je potreban da bi krvotok, razmena materija i sistem imuniteta optimalno funkcionisali. Jednom dnevno bi trebalo da sebi ubrzate puls, recimo penjanjem uz stepenice, kratkim trčanjem ili brzom vožnjom bicikla.

Izvor Mondo

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara