Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
8
Feb

Izvor života - Voda

Postoji mnogo razloga, zbog kojih u organizam svakodnevno treba unositi dovoljnu količinu tečnosti, a najbolje je vodu.Stručnjaci savetuju da bi trebalo dnevni unos tečnosti u organizam da bude dve litre, jer u suprotnom razmena materija ne funkcioniše dobro, pošto otrovni sastojci ne mogu da se izbace iz organizma.

Japanska metoda

Japanci, najdugovečniji narod na planeti, tradicionalno piju vodu odmah nakon budjenja, a i naučni testovi potvrdjuju da je ova navika blagotvorna za zdravlje. Japanska metoda lečenja vodom se sastoji u tome, da ujutru dok se probudite popijete (pre pranja zuba), oko 640ml vode. Zatim operete zube, usnu šupljinu, i u narednih 45 min, nemojte ništa da jedete i pijete. Potom možete jesti, a posle 15 min koliko bi bilo dobro da traje obrok, opet nemojte da jedete ništa sledeća dva sata. Ova metoda koristi i zdravima i bolesnima, naravno ne može da škodi, a jedino je to što ćete češće posećivati toalet.

Sve dobrobiti vode

Tromboza

Dovoljan unos tečnosti može sprečiti pojavu tromboze, koja se stvara na uskom mestu nekog krvnog suda, kada krv postane pregusta. Tromboza nastaje kao posleica taloženja holesterola na zidovima krvnog suda, ali istina je da tečnost može da snizi nivo holesterola u krvi. Naime, uz dovoljno tečnosti holesterol se u krvnimsudovima taloži znatno sporije ili se uopšte ne taloži.

Upala bubrega

Zadatak bubrega jeste da naše telo oslobadjaju od toksina. Da bi mogli da obavljaju svoju funkciju onako kako treba bubrezima je potrebna tečnost. Nedovoljno unošenje tečnosti u organizam kod bubrega stvara problem, pa može da se dogodi da se stvori kamenje, pesak... ali i dovesti do upale. Onaj koje imao barem jednom upalu bubrega, zna kakvi su to bolovi. A ne samo bolovi, tu su i oci i imte osečaj da ste naduvani, kao balon.Lično ja sam imala tih problema, i lečila sam se sa kukuruznom svilom, kuvala čaj, i brusnicom.

Upala zglobova

Upala zglobova, takodje može da nastane ne dovoljnoim unosom vode u organizam. Naime, ukoliko nema dovoljno vode, zglobovima se uskraćuje ,ulje za podmazivanje; pa se kosti trljaju jedna uz drugu, na taj način se oštećuju, što može dovesti do upale.

Alergije

Kada ne unosimo dovoljno tečnosti, u organizmu se pojačano stvara hormon histamin, koji se smatra izazivačem alergija. Dovoljna količina vode ne dozvoljava da se količina histamina poveća.

Visok krvni pritisak

Visok krvni pritisak takodje može biti posledica nedostatka vode u organizmu. Naime to dovodi do povećane gustine krvi, srce mora jače da radi kako bi prosledilo krv kroz vaskularni sistem, zbog kog dolazi do povišenog krvnog pritiska i opterećenja srca.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara