Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
9
Feb

Izbacite bes iz sebe

Napadi besa mogu da imaju negativan uticaj na zdravlje, pa zato na vreme naučite da se nosite s njima.Čovekov mozak nije parna mašina, koja kroz specijalni otvor može da ispusti paru kako ne bi eksplodirala. Umesto toga on će polako, ali sigurno uništavati Vaše telo.

Uh, kako sam besan (a)

Svima nama je nekad svega dosta, i tada se obično javi nalet besa, gde često nismo sasvim odgovorni za svoje reči i postupke. U takvim momentima obično kažemo nešto što može da povredi i nas i druge, osim toga napadi besa mogu da imaju negativan uticaj na zdravlje, pa je zato potrebno naučiti kako da se nosimo s njima. Kada nas uhvati ta bujica negativnih osećanja, granica mora da postoji, ukoliko je predjete verovatno ćete se kasnije kajati. Zato je važno da na vreme prepoznate sve pokretače besa. Najsnažniji medju njima je umor. On nas čini razdražljivim i konfliktim, pa umesto da se dodatno umarate, urlajući na svije ukućane Vi malo dremnete. Kada ustanete, osećaj besa može da nestane, a može i da ostane naravno ne u tolikoj meri. Neko prašta, neko pamti, neko ćuti i postoji još puno načina. Većina nas se pita kako se smiriti?

Kako da se smirite

Šta pomaže kada u stomaku počne da ključa, a u glavi bubnji, pritasak raste i polako kreće "akcija".Evo par saveta

  • Duboko udahnite i izbrojte do deset.
  • Razmotrite konfliktnu situaciju i iz perspektive drugog na taj način ćete utvrditi postoji li opravdanje za Vašu ljutnju.
  • Razmotrite razloge zbog kojih se tako osećate-koncentrišite se na ono što Vas je posebno uznemirilo, a nakon toga delujte u pozitivnom smeru, kada Vas ljutnja prodje.
  • Najbolji način da držite stres i agresiju pod kontrolom na duže staze. Recite „ćao" ljutnji jer sport, pokret i svež vazduh deluju kao pravo čudo.

Šta se dešava u Vašem telu kada se naljutite

Bes povećava procenat masnoće u krvi, šteti srcu i krvnim sudovima.On aktivira i hormon stresa koji dugo struji kroz naše telo čineći da se osećamo napeto i loše.

Blic žena

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara