Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
28
Maj

Hrastova kora melem za štitnjaču

Akutna upala štitne žlezde izazivaju bakterije iz grupe strptokoka, a bolest se javlja usred širenja infekcije sa okolnih organa..krajnici, ždrelo, vratni limfni čvorovi, pokvareni zubi... Češće je zahvaćen levi režanj, a razliku od obolevanja najviše su izloženi dijabetičari. Glavni simptomi su bolovi u grlu, koji mogu biti izraženiji sa jedne strane i šire se u predelu oka, uha i vilice. Savijanje vrata prema napred, smanjuju bol, a istezanje i pritisak ga popvećavaju. Takođe prisutni su otok na prednjoj strani vrata, otežano gutanje, groznica sa povišenom telesnom temperaturom i crvenilo kože iznad štitne žlezde.

Lečenje

Terapija akutne upale štitne žlezde podrazumeva primenu antibiotika, pod uslovom da nema stvaranja gnoja. Uz terapiju koju prepisuje zvanična medicina, prepisuju se i preparati  lekovitog nilja...ivanjsko cveće, rastavić, hrastova kora, neven....

Obloge

Ivanjsko cveće

Naizmenično grgljati čaj od ivanjskog cveća i crnog sleza, a preko noći stavljati obloge od tih biljaka, ostatke nakon pripremanja čaja ne treba bacati već ih zagrejati sa malo vode i dodati kašiku dve ječmenog brašna, oblogu dobro povezati i držati preko noći.

Rastavić

Zagrevati vodu u šerpi do ključanja, a preko posude staviti sito sa iseckanim rastavićem i poklopiti. Nakon pola sata izvaditi razmekšano vruće bilje staviti ga na gazu, priviti na bolno mesto, učvrstiti maramom i držati dva sata.

Hrastova kora

Ujutru sipati u teglu usitnjene hrastove kore suve i do vrha naliti kjlučalom vodom. Teglu dobro zatvoriti, umotati u ćebe i ostaviti da odstoji preko celog dana. Uveče pred spavanje natopiti gazu ili pamučnu krpu i staviti u predelu štitne žlezde, najbolje je omotati oko vrata, a preko obloga obavezno umotati šal i držati tokom noći. Sad moram da Vam kažem , ovo sam probala kao žena koja boluje od štitne žlezde i meni je pomoglo. Postupak se radi dok se ne potroši, sedam do deset dana.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara