Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
24
Mart

Hidrogen! Sve primene za zdravlje i higijenu!

Upotreba je potpuno bezbedna, jer nije toksičan, a može da Vam pomogne kod čitavog obilja problema sa zdravljem i čistoćom u domu. Upotreba ovog super jedinjenja olakšava poslove u domaćinstvu i ulepšaće Vaš život. Ako ste ga nekad koristili za dezinfekciju rana (vodonik peroksid molekulske veze), sigurno ste primetili kako peni. Suština je da za vreme molekulske reakcije  veze H2O2 popuštaju. S jedne strane nastaje O2, a sa druge strane H2. Pena koja se dobija u toj reakciji su upravo molekuli kiseonika.

Šta je vodonik peroksid?

Vodonik peroksid je nestabilno jedinjenje vodonika i kiseonika. To je tečnost sličnog izgleda kao voda, samo ima jedan atom O više i malo je viskoznija.

Hidrogen peroksid je slaba kiselina i poseduje jaka oksidativna svojstva,zbog kojih ga možemo upotrebljavati za izbeljivanje. Zahvaljujući oksidativnim svojstvima može se koristiti protiv bakterija, virusa, gljivica i izvrstan je za dezinfekciju.

Troprocentni hidrogenperoksid je skriveni lek, koji čisti organizam, jak je antioksidans eliminiše apoksična stanja (bez kiseonika) te tako sprečava umnožavanje ćelija raka. Preporučljiv je u slučaju različitih stanja i bolesti.

Za spoljašnju upotrebu možete ga koristiti kao obloge, mazati na problematičnu kožu, bez obzira šta je u pitanju melanom, psorijaza, protiv gljivica, bradavica, rana, desni, mitesera, bora...

Za upotrebu posavetujte se sa doktorom. Najbolje je posle uzimanja istog, uzetimalo soli, a nakon njegovog uzimanja uneti vitamine najbolja je neprskana jabuka. Takodje je dobar za ispiranje usne duplje, ko ima loš zadah, jer ubija bakterije u ustima i osvežava dah.Pola minuta ispiranja je sasvim dovoljno. Nije ga dobro koristiti previše jer može da ubije i dobre bakterije.Druga prednost je to što hidrogen peroksid za zube čini da postanu belji, ispiranjem ovako zubi postaju belji i imate blistav osmeh.

Možete dezinfikovati i četkice, gde ćete uništiti bakterije koje se nagomilaju.

Samo dejstvo hidrogen peroksida je veliko upotrebljava se i za kosu, uši, lice. Još jednom napomena nikako da se upotrebljava u velikim dozama,količinama... obavezno po savetu doktora.

Stil

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara