Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
26
Jul

Dijetalna ishrana sa 40 godina

Sa 40 godina metabolizam se usporava, pa je lakše dobiti na težini, pa čak i bez povećanog unosa hrane. Razlog tome je što se potreba za kalorijama s godinama smanjuje, izmena materija u organizmu je sporija, a mišična masa se smanjuje u korist masnih naslaga.

Ishrana u četrdesetim

DijetaŽene koje su ušle u četrdesetu godinu života, postavljaju sebi, često pitanje, šta , i koliko jesti, i da li držati dijetu?. Verovatno ste primetile da dobijate lakše kile, da je pojava celulita sve izraženija...Kupovinom raznih kremica, ulja, masažera, dolazimo do zadovoljavajućeg izgleda, ali još uvek zanemarimo ishranu, o kojoj moramo voditi računa i koja je veoma bitan faktor. Sada se pitate, šta organizmu treba?.

Belančevine

Belančevine naše telo snabdevaju važnim aminikiselinama, koje su neophodne za stvaranje probavnih izlučevina, sagorevanja masti I izgradnju mišićnih ćelija. Što ima više mišićnih ćelija, masa može bolje sagoreti.

najbolji izvor su: jaja, meso, riba, mlečni proizvodi

Arginin

Ta amino-kiselina pospešuje izlučivanje hormona rasta, koji podstiče obnavljanje tkiva i mršavljenje. Budući da se najveća količina hormona rasta oslobađa odmah nakon što se utone u san, večera treba da sadrži što više arginina.

najbolji izvor su: ćuretina, jagnjetina, govedina, piletina, riba, brokuli, banane, pomoranđe, grožđe.

Linolna kiselina

Koći apsorpciju masnoća iz hrane. Najbolji izvor je ulje semenke lana, dnevno jedna kašičica ulja.

Hrom

Hrom učestvuje u metabolizmu glukoze I sintezi masnih kiselina I holesterola, reguliše nivo šećera u krvi, poboljšava energiju I suzbija umor, a ustanovljeno je da pomaže u mršavljenju.

najbolji izvor su: pivski kvasac, tvrdi sir, integrakne žizarice, brokuli, sirove pšenične klice, šljive, krompir, cvekla, crveni luk, meso, školjke.

DijetaJednodnevna dijeta

Doručak

  • musli od dve kašičice pšeničnih pahuljica
  • jedna kašičica pšeničnih klica
  • jedna kašičica mlevenih lešnika
  • četiri sveže ili dve suve šljive
  • 2dl sojinog mleka

Ručak

  • sveži sir s povrćem
  • dve-tri šake različitih listanih salata staviti 100gr rezane cvekle iz tegle, preliti sa dve kašičice ulja.
  • Uz sir sa povrćem poslužiti 120gr krompira kuvanog u ljusci.

Užina

  • Jedna banana ili 150gr svežih šljiva.

Večera

Piletina sa brokulom. 125 gr skuvati u pari, 150 gr pilećih prsa tanko naretati, začiniti solju i biberom, pa ispžiti na dve kašičice ulja. Meso uzvaditi, a preostalu masnoću zakuvati s jednom kašikom vode i začiniti limunovim sokom. Meso i brokule preliti sosom, posuti peršunom i poslužiti sa jednom kašičicom biljnog maslaca.

Magično bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara