Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
21
Jan

Ciste i kako se izboriti s njima!

Ciste su benigne tvorevine,kojemogunastatina različitim mestima u telu i veoma se često dijagnostikuju, iako je rečo dobroćudnim promenama, ponekad mogu da izazovu tegobe i da samim tim zahtevaju operativno lečenje. Ipak ne treba žuriti sa operativnim tokom, ukoliko Vaš lekar ne kaže drugačije.

Ciste na dojkama

Benigne ciste na dojkama čest su problem , naročito posle 30 godživota, a većina njih spontano nestaje naročito nakon menopauze.Smatra se da su ishrana i stres najveći krivci za nastanak ovih tvorevina. Ciste na dojkama u najvećem broju slučajeva otkrivaju se rutinski ultrazvučnim pregledom dojki, ali se mogu napipati i tokom samopregleda. Obično su meke, glatke i mogu da se pomeraju, ali ako su prilično ispunjene tečnošću i na dodir tvrde i narasle. Male cistre ne izazivaju nikakve simptome, dok one velike i tvrdje mogu izazvati bol i neprijatnost, pa se tada savetuje uklanjanje hiruškim putem.Vrlo retko vodene cisto mogu da poprime zloćudni karakter. Pre početka menstruacije kvržica se uveća, tokom iste kvržica se postepeno smanjuje. U ishranu treba uvrstiti maslinovo ulje, beli luk, laneno seme,cveklu, dosta voća i povrća.

Lekovi iz prirode!

Melemod čuvarkuće

Samleti 100gr čuvarkuće i jednu krušku, pa tome dodati kašiku meda. Dnevno uzimati dve-tri kašike melema, a čuvati ga u dobro zatvorenoj staklenoj teglici u frižideru.

Oblog od nevena

Kašiku svežih cvetova nevena preliti sa pola litre ključale vode, ostaviti da odstoji poklopljeno 20 minuta. Gazu natopiti čajem, staviti na dojke, prekriti peškirom i umotati zavojem pa ostaviti da prenoći. Naizmenično s oblogom od nevena treba koristiti i oblogu od slanog rastvora koji se pravi od 1 kašičice soli i 2dl vode. Koristi se na isti način kao i obloga od nevena. Obloge mogu da se prave i od kantarionovog čaja.

Melem za ciste

Samleti sočne listove čuvarkuće,pomešati ih sa istomkoličinom meda (300gr), drvenom kašikom izmešati sasatojke, sipati u staklenu teglu, dobro zatvoriti, a teglu umotati u foliju pa staviti u frižider. Ostaviti da stoji sedam dana, uz povremeno mešanje, a posle toga koristiti. Uzimati kašiku melema ujutru na prazan stomak, pa pola sata ništa ne jesti i ne piti. Drugu kašiku uzeti dva sata posle ručka, a treću uveče pre spavanja. Koristiti minimum 20 dana.

Ciste na jajnicima

Često se dijagnostikuju, i uglavnom izazivaju na veliki strah zbog pomisli na melignitet, ali su u velikom broju slučajeva potpuno bezopasne.Male ciste ne izazivaju uglavnom tegobe i otkrivaju se prilikom rutinskog ginekološkog pregleda, ali kad narastu mogu da izazovu bol i nelagodnost u stomaku, nadutost i osećaj punoće u stomaku odnosno poremećaj u varenju kao i pritisak na debelo crevo ili bešiku.Cista može da dovede do promene menstrualnog ciklusa. Kad se cista pojavi nakon menopauze potrebno je uraditi CA125 (tumor marker na matericu i jajnike)-

Lekovi iz prirode

Obloge od ricinusovog ulja

Vatu ili gazu natopiti ovimlekovitim uljem, staviti na stomak u predelu jajnika gde se nalazi cista, pa preko obloge staviti najlon i utopliti se. Oblogu je najbolje stavljati uveče pre spavanja držati je minimum pola sata, a zatim skloniti i ne ispirati kožu do jutra. Oblogu ne treba bacati većje sačuvati i sledeći put samo dodatno natopiti uljem. Terapiju sprovoditi duži period.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara