Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
6
Jun

Bomba zdravlja - med i bilje

Lekovita svojstva meda poznata su od davnina, medjutim do sada se malo o tome zna da ovaj pčelinji proizvod pojačava lekovito dejstvo trava i otklanja različite zdravstvene tegobe.

Bagremov med i borove iglice

Zbog visokog sadržaja lekovitog etarskog ulja, borove iglice koriste se u prevenciji bolesti disajnih puteva, promuklosti, kašlja i lakšeg bronhitisa, a preporučuju se i za inhalaciju. Ublažavaju napade astme, reumatske tegobe i giht. Bagremov med najduže ostaje u tečnom stanju, može proći i dve godine pre nego što se kristališe. Mešavina se preporučuje deci i pušačima, jer čisti pluća i čuva zdravlje.

Livadski med i brusnica

Bioflavonoidi iz brusnice sprečavaju infekcije urinarnog trakta, uništavaju helikobakter pilori, koja je uzročnik čira na želucu i odlična su prevencija zuba i desni. Antioksidanti iz ove blagotvorne biljke jačaju imunološki sistem, smanjuju rizik od pojave različitih vrsta karcinoma, sprečavaju razmnožavanje ćelija raka i njihovo širenje. Mešavina se prporučuje i kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama izloženim stresu.

Livadski med i bokvica

Bokvica se koristi za lečenje raznih upala kože i sluznice, podstiče lučenje tečnosti u plućima i tako olakšava iskašljavanje sluzi iz organa za disanje i blagotvorno deluje na probavni trakt u slučaju proliva, katara, grčeva... U listi bokvice ima tanina, pektina, limunove kiseline, vitamina C. Mešavina meda i bokvice ima antibakterijsko i antialergijsko dejstvo.

Med i bundevine semenke

Bundevino seme bogato je belančevinama, ugljenim hidratima, vitaminima B1, B2, C, E, mineralima – posebno fosforom i gvožđem, a sadrži i pektin, karoten i fitosterin. Pomaže u slučaju psorijaze, oboljenja želuca, creva i crevnih parazita, jajnika kao i tegoba u menopauzi. Ova lekovita kombincija efikasno deluje protiv dečijih glista i pantljičare, ali kao i diuretik – izbacivanje vode iz organizma. Preporučuje se osobama koje imaju problema sa uvećanom prostatom, obolelima od reume i gihta, i u slučaju zapaljenja bubrega ili bešike.

Med, propolis i cimet

O medu i cimetu sam pisala, veoma moćna kombinacija, a sada zajedno sa propolisom deluje na mnoge bolesti, snižava holesterol i trigliceride u krvi, revitalizuje arterije i sprečava srčani udar. Smanjije bol u slučaju upale zglobova, ublažava nervozu, bolove i nadutost u stomaku, otklanja čireve, umiruje hronični kašalj, prehladu i čisti sinuse. Osobe srednjih godina koje dva puta dnevno uzimaju mešavinu propolisa, meda i cimeta pokrtljivije su , mnogo zdravije i dugovečnije.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Prikaz 1-15 od 369 komentara
November 09, 2014 - 05:46
Real brain power on display. Thanks for that answer!
September 30, 2014 - 08:13
It's posts like this that make surfing so much pleasure
September 27, 2014 - 04:18
Until I found this I thought I'd have to spend the day inside.
September 21, 2014 - 23:58
I can't believe you're not playing with me--that was so helpful.
September 21, 2014 - 22:58
Thinking like that is really impressive
September 21, 2014 - 17:33
That saves me. Thanks for being so sensible!
September 21, 2014 - 14:18
You got to push it-this essential info that is!
September 21, 2014 - 12:52
A perfect reply! Thanks for taking the trouble.
September 21, 2014 - 11:23
Hot damn, looking pretty useful buddy.
September 21, 2014 - 10:34
Superbly illuminating data here, thanks!
September 21, 2014 - 05:23
Thanks for helping me to see things in a different light.
September 21, 2014 - 04:21
Superior thinking demonstrated above. Thanks!
September 21, 2014 - 03:37
That's a mold-breaker. Great thinking!
September 20, 2014 - 09:50
Your thinking matches mine - great minds think alike!
September 20, 2014 - 06:56
God help me, I put aside a whole afternoon to figure this out.

Prikaži/Sakrij Formular komentara