Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
30
Dec

Blagodeti pirinčane vode

Svima nam je poznato da Kinezi najviše koriste pirinač u ishrani,ali je I jedna od najčešće konzumiranih namirnica širom Sveta. Ako ste dosad bacali vodu u kojoj ste kuvali pirinač, ne mojte to više raditi , jer pirinčana voda ima čarobne moći.

Blagodeti

Prilikom pripreme stavite više vode, i pritom sebi napravite višestruko koristan napitak , koji se u Kini koristi od davnina, a ima brojne zdravstvene koristi.

Veliki je izvor energije, bogata je ugljenim hidratima, te kao takva deluje na povećanje energije i poboljšava rad mozga. Popijte svako jutro čašu pirinčane vode i zaboravite na vrtoglavicu i osećaj malaksalosti.

Sprečava zatvor, visok nivo vlakana utiče na rad creva, takodje  u želucu stimuliše rad korisnih bakterija u želucu te pomaže pražnjenje creva.

Protiv dehidratacije, poznato je da natrijum zadržava vodu u organizmu, ali da i količina tog elektrolita koja se izbaci kroz pore na koži mora da se nadoknadi. U tom slučaju pirinčana voda je idealan napitak.

Pomoć u slučaju virusne infekcije,sprečava gubitak vode usled groznice i virusa, nadoknadjuje izgubljene nutrijente i ubrzava proces oporavka.

Protiv dijareje,ovaj napitak je koristan protiv proliva kod odraslih, ali i kod beba.

Kako da napravite pirinčanu vodu? U posudu stavite šolju pirinča, 3-4šolje vode i kuvajte, kada se napola skuva procedite vodu, po željidodajte malo soli ili meda i poijte dok je toplo.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara