Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
21
Jan

Aritmija – može i bez lekova!

Ukoliko osećate da Vam srce brže lupa, vrtoglavicu, slabost i bol u grudima, moguće je da imate aritmiju – poremećaj srčanog ritma. Najčešći uzročnici ovog zdravstvenog poremećaja jesu stres, prekomerni unos kafe i energetskih napitaka, anemija, bolesti štitastežlezde kao i genetski faktor. Aritmija se danas sve češće javlja kod mladjih ljudi tu oko tridesete godine, zbog užurbanog načina života i hroničnog stresa, ali i nezdravihprehrambenih navika. Treba znati da postoje aritmije koje ne prate nikakvi simptomi i koje mogu da se registruju samo uz nošenje Holter EKGsnimanjem u toku 24 sata. Većina aritmija ne zahteva lečenje. Ako su izazvanenezdravim načinom života, potrebno je da ih što pre korigujete, u slučaju da je aritmija srčanog oboljenja, specijalista će prepisati lekove, dok je u redjim slučajevima potrebna hiruška intervencija.

Prirodni lekovi

Neprevazidjeni glog!

Smatra se jednimod najboljih lekova za aritmiju i bolesti srca.

Preliti kašiku izmrvljenih bobica gloga sa 2dl ključale vode i ostaviti pola sata, procediti i piti tokom dana u gutljajima.

Limun i koštice kajsije!

Pola kilograma limuna oguliti, sitno iseckati i pomešati sa ola kilograma kvalitetnog domaćeg meda. U mešavinu dodati dvadeset iseckanih koštica kajsije.Uzimati po kašiku ujutru i uveče pre jela.

Crni luk i jabuka!

Ova neobična kombinacija ne zvuči nimaloprimamljivo, ali je dokazani lek za aritmiju. Glavicu crnog luka samleti, pa to pomešati sa izrendanom jabukom. Mešavinu uzimati dva puta na dan izmedju obroka. Lečenje treba da traje mesec dana, nakon čega će aritmija prestati.

Beli luk i limun!

Samleti četiri glavice belog luka pa pomešati sa sokom isceđenim iz pet limunova, zaliti sa 2l hladne vode. Poklopiti , umotati u peškir i ostaviti da stoji dva dana. Uzimati po 50ml dnevno.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara