Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
1
Apr

Ah, taj kašalj...

Kako pomoći sebi ?

Umesto da uzimate sintetičke lekove, samo efikasne preparate koji će vam olakšati disane tegobe.

Karamel i žalfija smiruju kašalj

Mešati na vatri sedam kašika šećera, dok se ne rastvori karamel, a zatim sipati pola litre vode. Skloniti sa ringle, dodati dve kađićice žalfije i ostaviti da sehladi. Kada se smlači staviti dve kašičice slezovog korena, i ostaviti da odstoji dva sata. Procediti, pa sipati u posudu u koje je isceđen sok od jednog limuna. Piti po jedan deci sirupa, nekoliko puta na dan.

Crni luk čisti grlo

Sitno iseckati 250gr crnog luka i pomešati sa 150gr meda, smesu staviti u pola litre i ostaviti da provri dok se količina smesa ne smanji na polovinu. Pustiti da se ohladi, procediti i piti četiri, pet puta u toku dana po 50ml.

Med i mleko olakšavaju disanje

U litru mlake vode staviti 80gr meda, 400gr šećera, 500gr očišćenog crnog luka. Pustiti da vri pet minuta dok luk ne omekša, a potom ostaviti da se ohladi pa procediti. Piti četiri puta tokom dana po jednu kašiku.

Crna rotkva

Uzeti jednu crnu rotkvu, oprati je i iseći ravno donji deo. Gornji deo rotkve iseći, pa izdubiti tako da ne probijete dno. U izdubljenom delu sipajte med ili šećer i ostavite da odstoji preko noći. Sok koji se stvori uzimati po jednu kašikicu, šest sedam puta na dan.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara