Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
18
Dec

Umeboši šljiva

Kiselo slana fermetisana šljiva obnavlja energiju, normalizuje varenje, čisti organizam, sprečava i otklanja umor, podmladjuje organizam i povećava vitalnost.

Umeboši šljiva se bere u junu meecu, zatim se stavlja u zemljane ćupove sa morskom solju i šizo lišćem. Nakon toga plodovi se svaki dan odredjenim pokretom vade i slažu na asure kako bi se svaka strana izložola suncu, a uveče se vraćaju u ćupove pažljivo i slažu red po red. Ceo proces se ponavlja danima sve dok žljive ne dobiju odredjenu vlažnost. U sledećoj fazi ćupovi se zatvaraju teškim poklopcem te dragoceni sokovi iz šljiva polako izlaze stvarajući umeboši sirće veoma lekovito i fermetisane šljive. Proces stvaranja traje i do pet godina. Da, da pet godina.. a da bi održale crvenu boju pri fermentaciji im se dodaje šizo lišće, koje ima vrlo slan i kiseo ukus, a u prodavnicama zdrave hrane se može naći u obliku paste.

Protiv stomačnih tegoba

Fermetisani umeboši proiyvodi menjaju ph vrednost krvi iz kisele u baznu sredinu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade, a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju. Kada unosimo dosta šećera u organizam sokovi, poslastice, voće… u našem organizmu se povećava kiselost, a ovakvo stanje pogoduje razvoju bakterija, virusa, gljivica. Prirodno stanje zdravog organizma je blaga baznost. Da bi povratilo balans, naše telo uzima minerale iz svojih depoa magnezijum, kalcijum upravo ti koji imaju mogućnost da vraćaju baznost, a umeboši šljive su proizvod koji organizmu omogućava da vrati baznost.

Prirodni antibiotik

Umeboši šljive su bogate mineralima i belančevinama. Sadrže mnogo gvoždja, kalcijuma, fosfora, vitamine B1, B2, nijacin. Imaju antiseptičko i antibiotičko dejstvo. Sadrže veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od limunske iseline u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca.

Umeboši šljive organizmu omogućavaju da

  • pročisti krv i postigne idealnu alkalnost ph 7,35
  • neutrališe kiselost krvi kod prekomernog korišćenja šećera, alkohola
  • se očisti od toksina
  • smiri upalne procese posebno kod gripa i prehlada
  • reguliše varenje i zdravu funkciju želuca
  • ubrzava peristltiku creva i svarljivost proteina
  • stimuliše i pomaže rad jetre i bubrega
  • se povećava vitalnost da se organizam relaksira i podmladi
  • se uspori starenje iz pomoć antioksidacionog dejstva umeboši šljiva
  • otklanjaju glavobolju i umor

Za dobro zdravlje opšta preporuka je oko 2-3 umebuši šljive nedeljno.

Stil novine

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara