Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
15
Dec

Šargarepa

Šargarepa je bogata antioksidantima, uključujući i beta karotin i vitamine A, C i E. Ukoliko je boja šargarepa naranđasto-crvena intezivnija to šargarepa sadrži više karotina i obrnuto.

Gric, gric…mmm

Šargarepa je puna zdravih minerala i enzima protiv starenja. Ovo povrće treba koristiti tokom celog života, dobro deluje na želudac lako se vari, sprečava proces truljenja u crevima. Koriste je oboleli od reume i gihta, dijabetičari, osobe koje pate od zatvora, kao i za izlučivanje mokraće. Od minerala ima najviše kalijuma, natrijuma, fosfora, kalcijuma, magnezijuma, gvožđe…mangan, bakar, cink, kobalt… Svež sok od šargarepe preporučuje se kod infektivnih bolesti, zapaljenja kože i crevnog trakta, u periodu rasta i oporavka jer podstiče obnavljanje ćelija i podiže otpornost organizma. K oristi se kod lečenja kokošijeg slepila. Deca bi trebala da je jedu svaki dan, radi boljeg vida, pamćenja… Naravno svežu.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara