Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
31
Jan

Maline - za bolji imunitet

Plodovi maline imaju čudesan ukus, sadrže puno minerala, vitamina A i C, zbog čega uspešno skidaju temperaturu, podstiču znojenje, poboljšavaju krvnu sliku, čiste žuč, pospešuju izbacivanje peska iz bubrega, jačaju imunitet i srce i normalizuju krvnu sliku.Maline se koriste i u lečenju astme, ekcema, ali i za poboljšanje apetita kod dece i rekonvalescenata.

Regulišu rad creva i smiruju bolove u želucu, a zaustavljaju i povraćanje. Veoma je uspešna i u brzom trežnjenju! U lekovite svrhe koristi se i lišće, koje je još bogatije vitaminima, cvetovi i koren.

Od lišća i korena prave se čajevi, kao i od suvih malina, koji se koriste kod upale grla, lišajeva, osipa i drugih alergijskih reakcija, i za opšte jačanje organizma.

Čaj od listova malina ublažava crevne upale, leči proliv i dizenteriju, pročišćava krv, reguliše mesečni ciklus i leči kožne bolesti. Ukoliko se sveži zgnječeni listovi previju na bolne delove tela bolovi se smanjuju.

Sirup od malina

Očistite maline i ostavite ih da odstoje i puste sok, uz povremeno mešanje. Posle nekoliko dana procedite sok kroz gazu, izmerite ga i dodajte šećer.

Na kilogram malinovog soka dodaje se kilogram šećera, sve se dobro promeša i stavi da se prokuva uz povremeno skidanje pene.Kad prestane da peni, skinite s vatre. Dok je vruć, sipajte ga u zagrejane flaše i hermetički zatvorite.

Žaklina Milenković
Stil magazin

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara