Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
12
Nov

Kupus

Kupus je dvogodišnja biljka sa jakoim korenom i uspravnom stabljikom. Lišće kupusa je tamnozelene ili svetlozelene boje, sa voskastom opnom okruglog oblika. Kupus cveta u proleće i leto, cvet je žut i u grozdovima, plod je mahuna.

Najveće i najcenjenije svojstvo kupusa je pospešivanje formiranja i jačanja tela, stimulisanje produkcije novih ćelija i stoga ubrzavanje zarastanje rana. Kupus je bogat vitaminima, fosforom i kalcijumom, reguliše rad creva, pomaže iskašljavanje, varenje, ublažava upale i čireve. Izuzetno bogatstvo minerala doprinosi boljem radu metabolizma, pre svega u pogledu čišćenja krvi. Kupu dobro utiče na rad celog organizma, stoga se u slučaju bilo koje bolesti kupus treba da nadje u isgrani. Preporučuje se da se konzumira sirov ili kao sok.

Primena

Upale disajnih puteva, prehlada bronhitis, tonzihitis, laringitis, artroza, gastritis i čir u želucu, kolitis, zamor, akne i dermatoze, insuficijencija bubrega i jetre, opstipacija.

Kupus je najbolje konzumirati sirov, jer prilikom kuvanja gubi mnogo dragocenih elemenata.

Hrana leči

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara