Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
12
Nov

Krastavac

Krastavac je jednogodišnja biljka, ima čekinjavu stabljiku puzavicu sa rašljikama, lišće je hrapavo, a cvet žut. Plod je izdužen, razlišite dužine glatak ili kvrgav, kad satri ima žutu boju. Kora ploda je čvrsta, a pulpa bezbojna.

Sveži krastavci sadrže pre svega vodu 95% i otud potiče njihovo jako osvežavajuće dejstvo. Salata obogaćena krastavcima predstavlja savršeno jelo u vreme velikih vrućina. Krastavac je i zanimljiv izvor minerala zbog kojih je dobar za čišćenje krvi, protiv upala, kao diuretik, protiv artroza i gihta. Koristan je i kod iritacija i nečistoća na koži, u tom slučaju uz salatu treba ga koristiti i za spoljnu upotrebu. Veoma su praktične maske na licu od kriški krastavaca, kao zaštita kože od vetra i sunca, dobro može da posluži i sok od krastavaca.

Primena

Akne, trovanja, kolike i iritacije u želucu, giht, artritis, kamen u žuči, svrab, masna koža, bore, pege, proširene pore na licu, ispucale usne.

Hrana leči

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara