Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
8
Jul

Grejpfrut –jači od raka

Grejfrut je tropska biljka iz porodice agruma a njegovu lekovitost poznavali su Abrodžini iz Australije, koji ga koriste kao univerzalan lek. Bogat je izvor vitamina C, a da li ste znali da polovina ploda sadrži više od polovine preporučene dnevne doze , i sadrži pektin koji smanjuje holesterol u krvi.

Žuti grejpfrut ima manje vitamina C, nego ružilasti i crveni koji čisti od raka, jer sadrži flavonoide – neztralizatore sipstance koji podstiču razvoj malignih ćelija. Nacionalno američko udruženje hemičara preporučuje sok od grejpfruta kao obavezan deo doručka jer je ovo voće odlično preventivno sredstvo protiv karcinoma pluća i debelog creva.

Ublažava grip i prehladu

Grejp je veoma efikasan u borbi u borbi protiv virusa i bakterija, pa se preporučuje u terapiji protiv gripa i prehlade. Ekstrat semenke grejpa snažno je sredstvo protiv oko 800 vrsta bakterija i oko 100 vrsta gljivica..da li možete da verujete? Kakva biljčica...!Od cveta grejpa se priprema ekstrat koji leči nesanicu, ali i tegobe izazvane bolestima želuca i srca, dok ekstrat lista ima protivupalno dejstvo. Sok je bogat bioflavonoidima koji pospešuju metabolizam i podstiču proces mršavljenja, blagotvorno deluju na funkcije jetre, i jačaju arterije. Sok crvenog grejpa sadrži likopen i karotenoide, koji imaju antitumorsko svojstvo i ublažava tegobe koje prate osteoartritis i reumatski artritis, te deluje na ravnotežu hematokrita u krvi. Ta čudotvorna biljčica čisti creva, stabilizuje crevnu floru, a zahvaljujući posebnom sastojku naringinu, koji plodu daje gorkast ukus, ubrzava proces varenja. Takođe dobar je izvor pantotenske kiseline vitamin B5 koja ima ključnu ulogu u prizvodnji ćelijske energije. Studija nemačkih naučnika ukazuje na to da konzumiranje grejpa pomaže u borbi protiv bolesti yubnog mesa, a istraživanja su pokazala da dva ploda dnevno smanjuju rizik od krvarenja desni.

Upozorenje

Neki lekovi mogu ući u interaciju sa sokom od grejpa, zbog čega se njihovo dejstvo smanjuje. Tu spadaju medikamenti protiv alergija, srčanih obolenja, neke vrste citistatika, pilule za kontracepciju... medjutim ovo voće može da izazove i suprotan efekat..jer neki njegov sastojak se razgrađuje preko jetre enzima, koji zbog prezauzetosti, ne mogu da razgrade lekove. Stoga u krv pristižu neočekivano veće količine medikamenata koji postaju toksični jer ga ima previše. Takođe osobama koji uzimaju antibiotike sa sokom od grejpa infekcija može trajati duže nego što je uobičajeno.

Recepti

Sok

Uzimati 2-3 dl soka ode grejpa dnevno za jačanje zdravlja, a tokom dijete i lečenja neophodno je piti oko litar ovog napitka.

Čaj

Dobro oprati grejp, zatim ga oljuštiti a koru preliti sa pola litre vode i kuvati na laganoj vatri 20 min. Ovaj čaj podstiče cirkulaciju krvi.

Semenke

Preporučuju se za gljivično lečenje kože, istucati semenke čekićem za meso, preliti litrom mlake vode, i ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan ovom tečnošču dva puta ujutru i uveče mazati obolela mesta.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara