Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
27
Nov

Borovnica

Borovnica je mali grm razgranatog stabla sa ovalnim listovima malo nazubljenih ivica. Cveta u proleće sa visećim zelenkastim cvetovima. Plod je okrugla mesnata bobica, crnoljubičaste boje.

BorovnicaBorovnicaBorovnica uz dejstvo protiv truljenja i za dezinfekciju creva i urinarnog trakta, sadrži u velikim količinama vitamin A i flavonoide, koji nemaju direktno hranljivu vrednost ali su od suštinskog značaja za dobro stanje organizma. Vitamin A podstiče regeneraciju kože i sluzokože i oržava u dobrom stanju zidove krvnih sudova.Borovnica je dragoceno voće u sebi sadrži flavonoide koji sprečavaju zapaljenja, alergije, delovanje virusa, razvoj tumora, brane organizam od štete koji mu nanose slobodni radikali. Pored navedenog borovnica još stimuliše aktivnost vitamina P koji pojačava svojstva vitamina C štiteći strukturu kapilara i sprečavajući hemoragije i proširene vene.

Upozorenje

Za bobice borovnice nema neželjenih efekata i kontraidikacija, ali jake doze ekstrata lista koje se dugo uzimaju mofu doduše retko da izazovu i žuticu.

Hrana leči

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara