Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
28
Jul

Letooo...

Izlaganje suncu zbog neadekvatne zaštite, ponekad ostavi tragove na našoj koži. Ukoliko ste sebi dozvolili da dobijete opekotine, morate odmah početi sa lečenjem kože, a neki od prirodnih lekova su najbolja terapija. Biljke za koje poznavaoci narodne medicine savetuju da je najbolje koristiti u lečenju opekotina odvno su poznate, ali izgleda i pomalo zaboravljene.Dosadašnja upotreba kamilice, maslinovog ulja, nevena, lubenice treba da bude dovoljan razlog da se odlučite baš za ove biljke. Posle njihove pravilne upotrebe I sredstava potpuno pripremljenih na prirodan način nema nikakvih neželjenih efekata, koji se prilikom korišćenja pojedine kozmetike ipak mogu javiti. Evo primera za sve vas koji treba što pre da zaštite vasu kožu.

Umirujuće dejstvo obloga od krastavca

Iseckan na kolutove stavite krastavac na bolesnu kožu. Bogat vitaminima A, B i C poznat po tome da odgovara gotovo svakoj koži, za kratko vreme će ublažiti upalu i priuštiti neophodnu hidrataciju.

Maslinovo i lavandino ulje

Dejstvo maslinovog i lavandinog ulja na kožu odavno je dokazano, kao proverena sredstva za lečenje opekotina od sunca, ona moraju biti deo vaše terapije.Direknim stavljanjem na kožu neće doći nido kakvih iritacija.

Neven

Dobar lek za ublažavanje opekotina je i neven. Zahvaljujući karotinoidima, flavonoidima, saponinima, eteričnim uljima oporavlja kožu i podstiče njenu epitelizaciju. Dve čaše cveta ove biljke prelite litrom ključale vode. Sačekajte da sečaj ohladi procedite ga i natopite gazu njime.

Krompir leči obolelu kožu

Sek krastavca kao povrća, i krompir ublažava opekotine od sunca i smanjuje bol. Krompir možete koristiti u obliku kaše, takvu masu od povrća na koži držati 20 – 30 minuta. Pire od krompira isto ima lekovito dejsvo, tako što ćete ga skuvati, izgnječiti i pomešati sa pavlakom i toplu smesu naneti na kožu. Pire mora ostati na koži 10 – 15 minuta.

Kamilica

U kašiku nkamilice dodati kašiku vrele vode, ostaviti da stoji 30 minuta. Procediti i mazati bolna mesta.

Lubenica

Napravite losion od jednakih delova soka lubenice i soka krastavca, i mažite time izgorla mesta.

Zdrava hrana

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Ima 1 komentar
sandra
June 30, 2014 - 04:47
najbolji je sapun

Prikaži/Sakrij Formular komentara