Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
31
Jan

Trikovi za ukusniji i zdraviji doručak

Doručak je bez sumnje najvažniji obrok u danu. Daje nam potrebnu energiju za normalno funkcioniranje organizma i radne aktivnosti. No kako ga učiniti boljim?

  1. Posipajte žitarice borovnicama - studije pokazuju da su ove sićušne bobice bogate antioksidansima koji usporavaju starenje mozga i podstiču pamćenje. Ne volite same žitarice? Napravite kolač od borovnica i zobi ili ukusne palačinke s borovnicama.
  2. Jedite pola grejpfruta dva puta nedeljno - ovo voće bogato je folnom kiselinom, koja značajno smanjuje rizik od moždanog udara. No budite na oprezu ako uzimate lekove: grejpfrut i njegov sok može doći u interakciju s lekovima koji treb da budu procesuirani kroz jetru.
  3. Pijte sok od paradajza za doručak - umesto kafe ili soka od narandže, probajte nesoljeni sok od paradajza. Sit je, ne podiže nivo šećera u krvi te će vas opskrbiti hranjivim sastojcima i vlaknima potrebnim za normalan početak dana.
  4. Mešajte različite žitarice - pomešajte žitarice celog zrna s vašim omiljenim mjuzlima ili kornfleksom i na dobrom ste putu da upotpunite dnevnu potrebu od 25 grama vlakana dnevno.
  5. Popijte voćni šejk - šta mislite o tome da popijete voće umesto da ga jedete? Ne govorimo o voćnim sokovima koji su često puni šećera i sadrže malo vlakana, već o šejku ili smutiju. Ubacite u šejker posudicu jagoda, borovnica i malina i razrezano i neoguljeno voće poput jabuke, breskve i kruške. Dodajte pola šoljice mleka, smrznutu bananu i možda malo leda ako volite gušće, pa uživajte u bogatstvu ukusa.
  6. Probajte doručak na izraelski način - umesto zašećerenih žitarica, veštačkog hleba i masnog mesa i jaja ispobajte doručak na izraelski način: humus, sveži sir, paradajz ili voće i raženi hleb.

Izvor: Metro-portal/hr

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara