Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
20
Sept

Recepti za popucale kapilare

Kapilari su tanki krvni sudovi, koji čine najveći deo kardiovaskularnog sistema. Krv iz kapilara prelazi u vene, a kroz njih teče prema srcu. Da bismo sačuvali sitne krvne sudove, evo par preparata na bazi bilja hajdučice, rastavića, nevena i koprive.

Top saveti

Promene na nogama kao što su otečenost, bol u potkolenici, grčevi i popucali kapilari-zapravo su signali kojima organizam poruluje da je krvnim sudovima neophodna pomoć. U lečenju takvih promena treba se osloniti na zvaničnu medicinu, ali i priroda može da ponudi sjajna rešenja u otklanjanju popucalih kapilara. Na primer, divlji kesten sadrži escin-supstancu koja učvršćuje zidove kapilara i vena, te ih naj način štiti od upale i pucanja, a deluje i diuretično.

Recepti

Čaj za krvne sudove

Po supenu osušenog i sitno zdrobljenog cveta i lista hajdučice, lista kupine, korena pirevine, lista koprive, nadzemnog dela troskota, lista i cveta kičice, i lista i cveta kantariona izručiti u 1,4l ključale vode. Ostaviti da odstoji 90 min. Procediti i piti zaslađeno medom po 2dl pre i posle jela.

Blagotvorna krema

Sastojci

  • 3 šake cveta nevena
  • 200gr biljne masti
  • 100gr voska
  • 100gr goveđe masti

Sastojke staviti u vatrostalnu posudu, zatvoriti je pa uroniti u lonac pun vode. Kuvati osam sati na tihoj vatri. Nakon toga ostaviti da odstoji preko noći. Drugog dana kuvati još 20 minuta na tihoj vatri, ostaviti da odstoji preko noći, pa postipak ponoviti i treći dan. Posle toga sastojke iz posude procediti preko gaze. U smesu dodati jednu kašiku meda, i 20gr apotekarskog vazelina, promešati i staviti u kutijice. Čuvati na hladnom mestu.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara