Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
12
Apr

Jaja i kako ih ofarbati zdravo?

Često nam se dešava da prilikom kupovine i odabira jaja, izaberemo odma sličice i boje, a zatim tokom kuvanja ista ispucaju, a sa njima i naše samopouzdanje! E, da se to ne bi desilo pokušajte sa datim receptom. Neko će možda reći, pazi recept za jaja...ali ima i to!

Za osam jaja

  • 1,5 l vode
  • ravna kašika soli
  • 60 ml sirćeta – belog

Navedene sastojke pomešajte u šerpi, a zatim spustite jaja u hladnu vodu i lagano ih zagrejte do ključanja. Od tog trenutka jaja kuvajte tačno pet minuta! Zatim ih ohladite hladnom vodom. Tako ćete dobiti odlično kuvana jaja, a ljuska će ostati netaknuta.

Zdravo farbana jaja

Zelena boja

Spanać prelijemo hladnom vodom i ostavimo da odstoji tri sata. Nakon toga kuvamo ga oko pola sata i ostavimo da se ohladi. Već kuvana jaja umočimo u prohladjenu tečnost i ostavimo da odstoje oko pola sata. Ako nemate spanać mogu da se koriste listovi koprive ili peršuna.

Crvena boja

Kuvajte jaja u soku od maline, cvekle ili crvenog luka. Cvekla daje izuzetno lepu boju, potrebno je tri čaše cvekle, jedan litar vode i jedna kašika belog sirćeta. Skuvajte jaja po receptu i ostavite da se ohlade.

Žuta boja

Svima nama poznato je farbanje jaja maslačkom.

Ljubičasta boja

Pripremite jak čaj od borovnice i prohladite, a zatim u njemu lagano kuvajte već kuvana jaja. Ostavite jaja da se ohlade u soku, što duže ostanu tim će boja biti jača.

Voštana jaja

Potrebna je original šaralica u obliku pera za pisanje i pčelinji vosak. Vosak oblikujte na plamenu i formirajte lopticu prečnika 3cm. Stavite je na zadnji deo šaralice, a zatim lagano zagrevajte iznad plamena sveće dok vosak ne potamni. Vodite računa ne sme da pocrni.Vosak koji ste pripremili stavite na nokat palca leve ruke, umočite pero u vosak na prstu, a zatim lagano šarajte površinu jajeta. Šaralicu vučete lagano po površini ljuske jajeta, gde ona ostavlja svoj trag. Pustite mašti na volju. Nakon šaranja spustite jaja u već pripremljen mlak čaj ili prohladjenu tečnost za kuvanje. Neka šara bude okrenuta naviše. Vosak u toku kuvanja nestaje sa površine, a ostaju lepi crteži.

Uživajte u lepotama najradosnijeg Hrišćanskog praznika.

Magično bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara