Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
16
Avg

Blagotvorni sok od masline

Dokazano je da maslinovo ulje podstiče rad želuca, gušterače, jetre i creva, sprečava pojavu čira i osteoporoze, i pomaže apsorpciju kalcijuma. Maslinovo ulje u stvari, je sok koji se dobija ceđenjem maslina, a njegov kvalitet, svojstva i namena zavise pre svega, od načina prerade. Od 56-83% masnoća u maslinovom ulju su masne kiseline koje snižavaju nivo štetnog holesterola, dok visok sadržaj vitamina A, D, E i K povećava odbranbenu snagu organizma.

Ako niste znali

Dokazano je da maslinovo ulje podstiče rad želuca, gušterače, jetre i creva, sprečava pojavu čira. Maslinovo ulje se preporučuje osobama koje imaju problema sa srcem, arteriosklerozom i dijabetesom. Maslinovo ulje je ekstra klase, i obično na etiketama piše iz kog regiona su gajene masline, gde je pakovano ulje i da li sadrži konzervanse?

Maksimalno korišćenje ulja

Da biste iz maslinovog ulja izvukli maksimalnu korist, treba ga čuvati na suvom i hladnom mestu, ne duže od godinu dana. Nikako nemojte mešati staro maslinovo ulje sa tek kupljenim, ili sa nekim drugim uljima, jer postoji mogućnost da dođe do trovanja.

Takođe, za razliku od drugih ulja maslinovo se može koristiti za pečenje nekoliko puta, potrebno ga je samo procediti od ostatka hrane. Takođe, iz namirnica koje se prže ili peku, treba odstraniti višak vlade, jer voda razbija molekule masnoće.

Recepti

Protiv kamena u bubregu

Pomešati supenu kašiku maslinovog ulja, sa nekoliko kapi limuna. Uzimati svakog jutra na prazan stomak (popiti odjednom).

Melem protiv reume

Pomešati litar nerafinisanog maslinovog ulja i deset supenih kašika, isitnjenog orahovog lista. Držati na toplom mestu mesec dana i mućkati nekoliko puta dnevno. Ovim učjem masirati bolna mesta.

Lekovito bilje kuhinjica

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara