Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
24
Apr

10 moćnih narodnih lekova

Tajne lečenja starih indijanskih vračeva, kao i svako pleme imalo je sopstvenu recepturu i postupke kojima su se lečile razne tegobe, a zajedničko im je bilo to što su u terapiji upotrebljavali saunu i biljke koje rastu u preriji.

Drevne saune

Indijanci su koristili parna kupatila da bi ubrzali proces izlečenja i uspostavili ravnotežu u telu. Zagrejano kamenje posipalo se vodom u kojoj je prethodno prenoćili razno lekovito bilje, čiji je izbor zavisio od tegoba koje pacijent ima. Bolesnik je sedeo u sauni go ili pokriven ćebetom što je još više podsticalo znojenje i izbacivanje toksina iz tela. Dok se kamenje zagrevalo, u šatoru su se spaljivale razne lekovite travke, jer su vračevi smatrali da se i na taj način pospešuje izlečenje.

Narodni lekovi

Astma

Svakog jutra pomešati kašičicu meda i kaščicu cimeta u prahu i pojesti na prazan stomak.

Ispasirati nekoliko čenova belog luka prokuvati ih u 1.5dl mleka, pa popiti uveče pre spavanja.

Svako veče popiti u gutljajima čašu tople vode u kojoj je otopljena kašičica meda.

Diskus hernija

Iseći na tanke kolutove jedan krompir, pa privijati na bolna mesta, ili izgnječiti deset malih čenova belog luka i prpržiti ih na ulju, pa toplu smesu priviti na bolna leđa i držati oko tri sata.

Prehlada

Sipati kašičicu bibera u prahu u 2dl mleka i kratko prokuvati, a zatim dodati kašičicu šećera pa popiti.

Pomešati 3-4 kašičice sveže ceđenog soka od crnog luka i meda i popiti ujutriu pre doručka.

Glavobolja

Svakog jutra na prazan stomak pojesti jabuku sa malo soli.

Napraviti pastu od kašike cimeta u prahu i malo tople vode, pa koristiti za oblog koji treba privijati direktno na čelo.

Bol u uhu

Skuvati u malo vode 3-4 čena belog luka, a zatim ih propasirati, i još tople uviti u gazu ili pamučnu krpu i priviti na bolno mesto.

Visok krvni pritisak

Ujutru i uveče pomešati po kašičicu meda, soka đumbira i kima u prahu i jesti pre jela.

Tegobe u menopauzi

Sipati kašičicu semena šargarepe u šolju mleka i kuvati oko deset minuta. Skloniti sa šporeta, pustiti da se prohladi, pa procediti i piti jedanput dnevno.

Upala sinusa

Preliti kašičicu semena piskavice sa 2,5 dl vode i kuvati oko 15 minuta. Pustiti da se prohladi, procediti i piti dva puta dnevno sveže pripremljen čaj.

Sipati kašičicu semena crnog kima u šerpu sa ključalom vodom i koristiti za inhalaciju.

Bradavice

Nekoliko puta dnevno mazati listom soka od smokve ili maslačka…proverno skida.

Povraćanje

Pomešati sveže ceđenog soka od nane, kašičicu soka od limuna, kašičicu soka od đumbira i kašičicu meda. Piti po potrebi.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara