Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
21
Jan

Ožiljci i lečenje!

Preparati na bazi lekovitih trava, daju odlične rezultate samo morate bitistrpljivi i uporni...

Ožiljci su promene nastale na koži ili sluzokoži zarastanjem rana.Oni su rezultat opekotina, rana, posekotina, povreda i raznih drugih kožnih lezija.Važnoje da sa tretiranjem ožiljaka počne što ranije, odmah nakon procesa zarastanja...ne treba čekati da prodju meseci, jer je njihov tretman daleko teži, a uspeh neizvestan. Pravilan tretman bazira se na redovnom nanošenju odredjenih krema, obloga, masti, gelova i drugih preparata. Tome TREBA posvetiti odredjeno vreme svakog dana, jer se neki tretmani koriste i više puta na dan.

Biljna i eterična ulja!

Znamo da eterična ulja pomažu u terapiji ožiljaka, ali treba naglasiti da se eterična ulja uvekmešaju sa baznim uljima (ulje od pšeničnih klica, ulje groždja, bademovo, kokosovo...)a, kao najefikasnija koriste se ulja ruzmarina, lavande, nane i divlje ruže.Za kožu je bezopasan sledeći odnos baznog i eteričnog ulja...1 kašika biljnog i 3 kapi eteričnog uljapo izboru. Mešavinu treba nanositi dva-tri puta dnevno, da deluje minumum pola sata, a zatim ispratimlakomvodom.

Recept

Ulje ruzmarina protiv ožiljaka se koristi u kombinaciji s bademovim uljem ili onim od koštica šipurka. Ova mešavina doprinosi smanjenju ožiljaka i regeneraciji kože, a može da ublažičak i stare ožiljke. Za tretiranje ožiljaka nastalih odakni koristi se mešavina od 5ml susamovog i 2 kapi eteričnog ulja ruzmarina.

Ruzmarin može da se meša sa bilokojom kozmetičkomglinom. Punu kašiku gline pomešati s toplom vodom da se dobije pasta gustine pavlake, dodati 5 kapi ruzmarina, naneti na problematični deo kože, ostaviti da odstoji okopola sata, nakon toga kožu ispratimlakom vodom i naneti neku hidratnu kremu.

Oblog od lekovitih trava!

Pomešati jednake količine kamilice, koprive, hajdučke trave, nevena , troskota, srcopuca i kantariona. Dve kašike mešavine preliti sa 2dl ključale vode i ostaviti da odstoji jedan sat. Nakon toga procediti,natopiti krpu ili gazu priviti na ožiljak i držati dva sata.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara