Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
28
Apr

Volujsko uho!

Volujsko uho je medosna začinska lekovita biljka.Raste na svim podnebljima, a cveta od maja do oktobra kada se i bere. Cela biljka se upotrebljava u lekovita svojstva, obiluje omega masnim kiselinama, a sadrži još kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, flavonoide, vitamin B i C. Preparati od volujskog uha imaju protivupalno, antifibrozno, umirujuće i okrepljujuće dejstvo. Otklanja žarišta infekcije i poboljšava psihofizičke funkcije. Ne sadrže toksine, i ne izazivaju zavisnost, pa mogu da se upotrebljavaju bez ograničenja. Ali da bi zadržali svoja lekovita svojstva, moraju da se čuvaju na suvom, tamnom i hladnom mestu.

Nervni sistem

Hladnoceđeno ulje od volujskog uha otklanja migrenu, nesanicu i napetost, poboljšava pamćenje i popravlja raspoloženje. Korisno je pola sata pre obroka uzimati kašičicu tog napitka.

Krvotok

Ova biljka ubrzava cirkulaciju, podstiče eliminisanje patogenih klica iz krvi, jača zidove krvnih sudova i smanjuje rizik od ateroskleroze. Preporučljivo je svako jutro na prazan stomak u ustima otapati kocku šećera natopjenu tinkturom od volujskog uha.

Disajni organi

Sirup od volujskog uha razgrađuje gustu bronhijalnu sluz i ublažava uporni kašalj, a inhalacija čajem od ove biljke pročišćava zapušen nos i olakšava disanje.

Maligne bolesti

Sastojci ove biljke zaustavljaju rast kanceroznih ćelija i sprečavaju pojavu metastaza. U slučaju malignih oboljenja, savetuje se kombimovana upotreba ulja i čaja od volujskog uha.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara