Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
23
Mart

Vidac

Vidac kao lekovita biljka pomaže u lečenju glaukoma, konjuktivitisa, poboljšava vid, ukljanja čmičak i ublažava upalne procese u organizmu.

Vidac je jednogodišnja zeljasta biljka, sa razgranatom stabljikom, jajolikim listovima, crvenim listovima, koji se otvaraju samo na suncu, i okruglim čaurama. Raste umereno na vlažnim livadama i pašnjacima, a cveta od maja do oktobra. U lekovite svrhe upotrebljavaju se svi nadzemni delovi biljke, koji se prikuopljaju za vreme cvetanja i suše na promaji. Vidac obiluje alkaloidima, flvonoidima, mineralima i etarskim uljima, ali sadrži i otrovne suptance. Zbog toga se savetuje oprez prilikom konzumiranja ove biljke. Vidac efikasno otklanja upalne procese u organizmu i regeneriše oštećena tkiva, ali najefikasnije deluje na očne bolesti.

Vid

Vidac jača očni živac, bistri rožnjaču i popravlja vid. Korisno je s vremena na vreme isprati oči čajem od ove biljke.

Očne infekcije

Mast od vidove trave poseduje snažno protivupalno dejstvo, pa pomaže u lečenju konjuktivitisa.

Glaukom

Vidac reguliše očni pritisak i u kratkom vremenskom roku otklanja neprijatne simptome glaukoma.

Čmičak

Topli oblog od ove biljke podstiče izlučivanje gnoja i ublažava upalu kapaka, te efikasno otklanja čmičak.

Nervni sistem

Tinktura od cvetova i listova vidove trave otklanja umor, opušta napete nerve i popravlja raspoloženje.

Zglobovi

Oblog od vidove trave otklanja otoke i ublažava bolove u zglobovima.

Koža

Tonik od listova i cvetova deluje antibakterijski, efikasno uklanja pubertetske bubuljice i mitesere, te zatvara pore. Vidac zaustavlja krvarenje, dezinfikuje rane i ubrzava njihovo zarastanje.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara