Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
1
Nov

Šitake - efikasan borac protiv kancera

Lentinan, prečišćeni polisaharid iz ovih gljiva, koristi se u vidu inekcija i produžava preživljavanje pacijenata koji su na konvencionalnoj terapiji raka i side. Šitake gljive sadrže i supstance koje apsorbuju masti, pa indirektno regulišu telesnu težinu i snižavaju visok krvni pritisak. Šitake spadaju u najviše gajenje gljive na svetu, prijatnog su ukusa, a osim u vidu samostalnog obroka, često se koriste i kao dodatak ishrani jer sadrže mnoštvo vitamina i svuh osam esencijalnih aminokiselina, u srazmeri koja je mnogo optimalnija nego u soji, mesu, mleku ili jajima. Pošto se hiljadama godina koriste u narodnoj medicini Dalekog istoka, šitake su bile predmet i brojnih medicinskih istraživanja.

Lentinan „ubija"maligne ćelije

Lentinan, visokoprečišćeni polisaharid iz šitake gljiva, u Japanu je registrovan kao lek i uglavnom se koristi u vidu inekcija, a pokazalo se da produžava preživljavanje pacijenata koji su podvrgnuti konvencionalnom lečenju raka i side. Ovaj polisaharid pokazao se koristan ne samo u terapiji kancera, već i u sprečavanju oštećanja genetskog materijala-hromozoma, izazvanih lekovima protiv raka. Zahvaljujući rezultatima ovakvih i sličnih istraživanja, imuno-modulatori iz gljiva počeli su da se koriste u prevenciji neželjenih efekata zračenja i hemoterapije, prvenstveno u Japanu koji prednjači u svakodnevnoj i terapijskoj upotrebi medicinskih gljiva. Necitotoksična priroda polisaharida iz gljiva omogućava uništavanje smrtonosnih ćelija raka bez oštećenja ćelija domaćina.

Metabolizam holesterola

Uticaj šitake gljiva na metabolizam pripisuje se dejstvu aminokiseline eritadenina koja utiče na sniženje loših lipoproteina u serumu kako ljudi tako i životinja.Šitake gljive sadrže i supstance koje apsorbuju masti, pa indirektno regulišu telesnu težinu i snižavaju visoki krvni pritisak.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara