Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
4
Jun

Nega kose lekovitim biljem

Kosa je jedan od najsugestivnijih atributa vaše ličnosti. Ali da bi vam bila dragocen ukras, kosu treba negovati na vreme i u zavisnosti od njenih osobina. I pored brižne nege  kosa sa prolećem počne da naglo opada. Većinu nas uhvati panika i zabrinutost. Zato ne treba da brinemo jer prosec rasta i obnavljanja kose traje od samog rođenja, pa kroz čitav život.

Neosporno je da nasledni faktor ima presudni uticaj na budući kvalitet kose. Ali i niz drugih faktora mogu da utiču na rast i kvalitet kose. Razne bolesti, nedostatak vitamina, nesanica, premor pa čak i raspoloženje može da se odrazi na izgled kose, a naravno i česta farbanja kose.

Imamo još i utiucaje spoljnih faktora, kao što su zagađena gradska atmosfera, hladni vetrovi, pregrejane i zagušljive prostorije.

Ako ništa ne preduzmemo, ove promene ostaviće vidne tragove na kosi. Da to toga ne bi došlo evo par recepata za negu kose na bazi bilja.

Ruzmarin, žalfija i majčina dušica - protiv peruti

Perut se ne može izlečiti preko noći, već malo dužim periodom. Međutim, ako budete uporni perut možete izlečiti losionom koji se pravi od bilja. (gore naslov)

Pravljenje losiona

U jedan litar hladne vode,stavite po 20gr ruzmarina, žalfije i majčine dušice. Pošto to ostavite da se topi tri sata u hladnoj vodi, potom je zagrejeta do 80C, procedite kroz čistu gazu i sipajte u hermetički zatvorenu posudu.

Ovaj losion koristite jednom dnevno, i to blagim masiranjem korena kose. Spoj ove tri biljke ima baktericidno dejstvo na milione mikroba koji napadaju kožu glave, izazivajući njeno perutanje.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara