Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
13
Jan

Lekovi sa dalekog Istoka

Crna soja i azuki pasulj blegotvorno deluju na bubrege, poboljšavaju rad creva, čiste organizam od toksina, snižavaju krvni pritisak i holesterol. Ubrzan tempo života, loše prehrambene navike, uz nepravilno uzgajanje, obradu i pripremu namirnica, uzrokovali su drastičan porast broja obolenja koja napadaju stanovnike naše planete.Veliki deo bolesnika koristi sintetičke medikamente, i , što je još gore skloni su njihovoj nekontrolisanoj upotrebi.Lekari Dalekog istoka smatrli su da pravilna ishrana najbolje rešava zdravstvene probleme, kao i da neke namirnice, poput azuki pasulja i crne soje, jačaju organizam i u stanju su da izleče bolest.

Azuki pasulj

Reč azuki znači sitan pasulj, a ova biljka crvene ili mrkr boje potiče sa Dalekog istoka. Bogata je belančevinama, aminokiselinama, a sadrži i znatne količine kalcijuma, fosfora, gvožđa i kalijuma. Redovno konzumiranje azuki pasulja jača bubrege, poboljšava rad creva i bešike, kao i funkciju reproduktivnih organa. Istočni narodi često ga koriste za čišćenje organizma od toksina, kao i za normalizaciju menstrualnog ciklusa. U našoj zemlji se u poslednje vreme sve više koristi azuki pasulj, naročito u ishrani dfijabetičara, i to kuvan, u napicima, sirov ili u obliku klica.

Crna soja

Stari Kinezi su , hiljadama godina pre Hrista, soju smatrali hranom i lekom, ali i svetom biljkom. Crna soja sadrži 40% proteina, što je više dva puta nego meso, uključujući svih osam esencijalnih aminokiselina, belančevine, vitamine C, D, E i K, a dobar izvor vitamina B6, folne kiseline, tiamina te raznih minerala. Crna soja olakšava tegobe u slučaju astme, i kašla, smanjuje proizvodnju masnih ćelija,snižava krvni pritisak i holesterol. Vlakna iz soje vežu toksine koji uzrikuju nastanak raka debelog creva, a smanjuje rizik od raka dojke i prostate. Korisna je za dijabetičare, a priprema se kao isve mahunarke.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara