Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
21
Jul

Ginko biloba

Ova biljka deluje blagotvorno na ceo organizam-ublažava tegobe koje izazivaju bolesti bubrega i jetre, kao i kardiovaskularna obolenja, a poboljšava i pamćenje, pa se njeno korišćenje preporučuje u slučaju većeg intelektualnog napora, loše koncentracije, ali i Alchajmerove bolesti.

Ginko bilobaGinko bilobaGinko biloba je biljka sa Dalekog istoka i najstarije je drvo na našoj planeti, a pojedini primerci ovog čudesnog stabla žive i po hiljadu godina. Drevni kinezi koristili su lišče i semenke ginka za lečenje i poboljšanje mentalnih funkcija, ali i za lečenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije. Savremena medicina prihvata preventivno i lekovito delovnje ginka. Istaživanja lekovitog delovanja ginka ukazuju na njegovo snažno antioksidatno dejstvo, prvenstveno zbog visoke koncentracije flavonoida. Lišće ginko bilobe, između ostalog, sadrži flavonoide kempferol, kvercetin, izoramnetin i druge glinkoide, proantocijanidine, eterična ulja i taninsku kiselinu.

Lekovito dejstvo

Ginko poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, deluje blago antidepresivno, a pokazuje delotvornost i u slućaju migrene. Olakšava tegobe kod astme, alergija, Alchajmerove bolesti, sprečava trombozu, reguliše povišeni kao i sniženi krvni pritisak. Preporučuje se i u slučaju oboljenja jetre i bubrega, upala, impotencije, zujanja u ušima, slabijeg sluha i vida, vrtoglavica i hemoroida.

Ginko biloba je odličan borac protiv slobodnih radikala-jak je antioksidant.

Tekst uzet iz časopisa Top Zdravlje.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara