Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
1
Jul

Cvekla efikasnija od hemoterapije!

Bilo da se konzumira kao salata, ili kao sok sveža cvekla ublažava niz zdravstvnih tegoba, a u poslednje vreme sve češće se koristi ya dopunsko terapioju carcinoma. Citostatičko dejstvo sastojaka cvekle i dalje je predmet proučavanja, ali dosadašnja saznanja potvrdjuju da ovo povrće suzbija kancerozne ćelije. Osim toga cvekla je najpoznatije domaće sredstvo protiv anemije i starenja organizma, a njeno seme koristi se za lečenje tumora genitalija i creva. Takodje poznato je da sok od ovog povrća snižava visoku telesnu temperature i pomaže u slučaju oboljenja jetre, žuticer, cirze, malokrvnosti i ateroskleroze. Zahvaljujući sastojcima betainu  i betacijanu, cvekla učvršćuje krvne sudove i smanjuje nivo holesterola u krvi, dok visok sadržaj gvožđa pospešuje obnavljanje i aktivnost crvenih krvnih zrnaca. Ipak na širok spektar lekovitosti same cvekle, trebalo bi je konzumirati u ograničenim količinama jer izaziva osećaj težine u želucu.

Ulje ruže podmlađuje kožu!

Ulje latica ruža se veoma često koristi u aromaterapiji, ali poznato je i po antiseptičkim svijstvima. Ovaj preparat zaceljuje rane i opekotine sprečavajući nastanak infekcija, ublažava otoke, blagotvorno deluje i u sličaju herpes zaostera, a ako mu se doda ulje jojobe pa se tom mešavinom blago izmasira donji deo stomaka, otklanja menstrualne tegobe. Tržište je preplavljeno ta negu kože i kose koji sadrže ekstrat latica ruže, ali najefikasnije su svakako organski proizvodi, pa pre kupovine pažljivo pročitajte deklaraciju koja mora biti istaknuta na svakom pakovanju. Eterično ulje ruže deluje kao tonik, zateže kožu i zatvara proširene pore. Pored toga obezbedjuje vlagu dehidriranoj koži, ublaža otok kapaka i smanjuje podočnjake. Preporučuje se osobama koje imaju izrazito osetljivu kožu sklonu alergijama.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara