Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
15
Maj

Čuvarkuća

Čuvarkuća je jedna od najstarijih lekovitih biljaka. Slična je aloji, jer se i kod jedne i druge biljke upotrebljava sveže ceđen sok i koristi protiv raznih bolesti.

Šta leči?.

Ceđen sok pomaže pri lečenju raznih upala sluzokože, jača otpornost organizma česte glavobolje, astmu, povećava krvni pritisak, a kod kožnih obolenja koristi se način da se list samo preseče i stavi na bolno mesto. Listovi sadrže sluzav sok koji ima umirujuće i rashlađujuće dejstvo.

Izgled čuvarkuće!

Čuvarkuća je zeljasta biljka čiji su listovi zeleni sočni i debeli sa bodljikavim završecima boje kestena. Listovi se beru po potrebi preko cele godine, a kao lek se koriste uvek sveži. Čuvarkuća nije zahtevna biljka, bilo da je posađena u saksiji ili na krovu kuće ona raste. Ne voli puno vlage, a voli svetlost i toplo mesto.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara