Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
27
Maj

Čuvarkuća i jabukovo sirće uklanjaju bradavice

Bradavice su izrasline na površinskom sloju kože, neravne i tvrde na dodir, koje uzrokuju razne vrste virusa. Mogu se preneti direknim ili indirektnim kontaktom, a infekciji su sklone osobe koje imaju problem sa oslabljenim imunitetom.

Tipovi bradavica

U većem broju slučajeva radi se o običnim bradavicama koje mogu da se pojave bilo gde na telu, najčešće na vrhovima prstiju, kolenima i stopalima. Kružnog su oblika, čvrste i grube površine. Končaste bradavice izgledaju kao duguljasti, hrapavi kočići koji rastu iz jedne baye, a pojavljuju se na kapcima, usnama i vratu. Zaravnjene bradavice ponekad zahvataju celu površinu lica, dok se one na tabanima brzo šire, stvarajući pločaste, bolne tvorevine koje ometaju normalan hod. Teško se leče jer prodiru veoma duboko u kožu, ali i zbog činjenice da se pacijenti, ne razlikujući ih od kurjeg oka, kasno obraćaju dermatologu.

Lečenje

Bradavice se najčšće uklanjaju krioterapijom koja podrazumeva primenu tečnog azota. Naime izraslina se zamrzava hladnom tečnošću, a nakon toga odvaja od zdrave kože. Medjutim ova terapija se izbegava ukoliko su u pitanju genitalne i bradavice na stopalima jer tretman tečnim azotom oštećuje i okolnu kožu.Elektroflugulacija radiotalasima je ciljno zagrevanje bradavica strujom niske frekfencije, pod čijim dejstvom tkivo izrasline isparava, što se dešava i prilikom primene lasera. Ove neestetske izrasline uklanjaju se i preparatima sa salicilnom kiselinom koja izaziva postepeno ljuštenje tkiva, ali i melemima na bazi lekovitog bilja.

Recepti

Čuvarkuća

Pomešati iscedjenu supenu kašiku soka čuvarkuće sa 1dl vode i 200g svinjske masti. Grejati dok se mast ne otopi, odliti u staklenu posudu i čuvati u frižideru. Bradavicu mazati nekliko puta dnevno. Može se koristiti i samo sok od čuvarkuće.

Crni luk

Iseckati i posoliti glavicu crnog luka, pa ostaviti da odstoji preko noći da pusti sok. Tom tečnošću mazati bradavicu dva puta dnevno.

Propolis

Propolis namzati na bradavicu pa zalepiti flasterom da ne ulazi vazduh. Tako držati dva tri dana bez skidanja. Ponavljati postupak dok se ne uništi i koren bradavice.

Belance

Ulupati belance pa namazati bradavicu više puta u toku dana. Postupak ponavljati sve dok bradavice ne otpadne.

Smokva

Otkinuti list i plod nedozrele smokve i natapati mleko na bradavicu. Pustiti da se osuši i isprati mlakom vodom. Postupak ponavljati dok bradavica ne otpadne.

Jabukovo sirće

Svako veče bradavicu umotati u zavoj prethodno umočen u jabukovo sirće.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara