Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
28
Jan

Bršljan

Večina nas bršljan gleda kao travu koja se puže, pa vas sve to nervira i onda uzmete i odsečete ili iščupate. A, o samoj moći i lekovitosti niste znali, bršljan čuva ono sa čim živimo, čuva naše srce.Već u malim količinama deluje na naše krvne sudove i srce, alekoviti delovi biljke su listovi i delovi stabljike sa cvetovima. Koristi se za lečenje bolesti slezine, polipa u nosu, bolesnih očiju, kamena i peska u bubrezimas, upale mokraćne bešike i belog pranja kod žena.Koristi se u lečenju kožnih bolesti, a plod bršljana treba oprezno koristiti. Mešanjem sa preslicom i nanom koristi se u lečenju nekih unutrašnjih bolesti, a čaj protiv reumatskih tegoba mora se pažljivo koristiti, isto tako kod upale želuca i creva, za regulaciju menstrualnog ciklusa, kod kašlja... Kada se sok ušmrkne pomaže kod polipa u nosu, za uklanjanje celulita je nezaobilazan dodatak, a zbog enzima koje poseduje dobar je i za proširene vene. E, sad ako perete kosu čajem od bršljana uklonićete perut.

Bršljan je koliko lekovita, toliko i otrovna biljka pa ga treba pažljivo koristiti.

Proširene vene!

Jabukovim sirćetom, strljajte kožu ujutru i uveče. Pobljošanje se vidi nakon mesec dana.

Eterična ulja čempresa i mastike!

Koriste se isključivo za spoljnu upotrebu

Po pedeset kapi eteričnog ulja čempresa i mastike pomešajte sa 30ml hladnog seđenog ulja tamanua i 70ml hladnog seđenog ulja suncukreta. Nanosite jedan ili dva puta dnevno na područja sa proširenim venama.

Divlji kesten

Potrebno je

  • 12-15 zrelih plodova divljeg kestena, sveže ubranih.
  • 2,5dl konjaka

Priprema

Kesten sitno izrendajte zajedno sa korom, tavite u teglu i prelijte konjakom. Ostavite da odstoji šest do osam sedmica. Nekoliko kapi dodajte u vodu i pijte za cirkulaciju, proširene vene, hemoroide.

Lekoviti recepti

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara