Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
28
Jan

Bokvica

Bokvica je jedna od najrasprostranjenijih biljaka, a njena lekovita svojstva cenjena su od davnina.Sirup od bokvice čisti krv od otrovnih materija. Sveži, oprani listovi stavljaju se na posekotine, ogrebotine i druge površinske povrede kože i slizokože, na mesto ujeda drugih otrovnih insekata, pasa i zmija.Njen list pojačava lučenje tečnosti u plućima i time olakšava iskašljavanje guste sluzi iz organa za disanje.Povoljno deluje na organe za varenje, takođe je dobar biljni lek protiv rvenila kože i akni. Kako je jestiva i zdrava može se servirati i kao ukusna prolećna salata, jer sadrži vitamion C, vitamin A, fitonocide i soli kalijuma, koje možete pomešati sa mladim lišćem maslačka, dragoljuba i potočarke začiniti bundevinim uljem., limunovim sokom i morskom solju. Takođe bokvicu možete da barite i sa koprivom i dobićete fino varivo.

Repa za ispucale pete

Oljuštite repu, pa je isecite, skuvajte i zgnječite, pa je nanesite na ispucalu kožu peta. Obujte čarape i ostavite da deluje preko noći. Ovaj tretman treba da primenjujete barem sedam dana, a kada ispucali delovi počnu da zarastaju, onda to činite dva puta nedeljno.

Za glatka stopala

U čašu iscedite sok od limuna, dodajte dve kašike maslinovog ulja, pola šiljice mleka i pomešajte. Ovu mešavinu nanesite na stopala, pa isperite posle dvadeset minuta.

Bokvica protiv žuljeva

Listovi bokvice dobri su za sprečavanje žuljeva na nogama. U cipele koje vas žuljaju stavite nekoliko listova bokvice i nećete dobiti žuljeve.

Lekoviti recepti

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara