Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
18
Maj

Biljni začini

NANA

Nana je višegodišnja biljka. Poznato je da se može koristiti u spremanju raznih jela od mlevenog mesa i jagnjetine. Može da se upotrebi još kao dodatak sladoledu, kremovima i likerima. Listovi se koriste suvi i sveži, a u jelo se stavljaju pred kraj kuvanja.

BOSILJAK

Poznato nam je da je bosiljak začinska biljka vrlo jakog i prijatnog mirisa. Koristi se kao dodatak jelima (supi, čorbi, pečenju,dodatak kuvanoj ribi i salati). Bosiljak ima i svoje lekovito dejstvo gde pomaže bolje varenje i daje bolji apetit.

RUZMARIN

Ruzmarin je lekovita i začinska biljka koju možemo uzgajati i pored prozora. Listovi ruzmarina imaju jak miris i kao takvi koriste se za pripremanje raznih jela: pečenja, ribu, pečeni krompir, jela sa roštilja...

MIROĐIJA

Mirođija je jedna od najpoznatijih začinskih biljaka. Njeni razbarušeni tanki listovi su jakog mirisa i koriste se za pripremu sendviča, namaza, raznih sosova, salata, krompir salata, a najjače dejstvo u spremanju morskih plodova.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Ima 1 komentar
October 12, 2008 - 02:01
Svakodnevno koristim začiinsko bilje i skoro da ne mogu da zamislim obrok bez njega.

Prikaži/Sakrij Formular komentara