Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
8
Feb

Povišena temperatura

Kod pojedica, povišena temperatura je opasna, ali se pokazalo da ona može biti i dobra. Visoku telesn temperaturu obično prate razne infekcije, a reč je i o važnom savezniku imunološkog sistema. Ona pretstavlja veoma važan odbrambeni odgovor organizma i saveznika u borbi sa uzročnicima bolesti jer ih zaustavlja, sprečava njihovo širenje i neutrališe štetno dejstvo koje uzrokuju. Istovremeno oporavlja ijača imunološki sistem, što je naročito važno u slučaju virusnih infekcija, za koje ne postoje adekvatni medikamenti.Zbog toga telenu tmperaturu ne treba snižavati po svaku cenu, jer može biti pokazatelj koliko je bolest zaista opasna. Naime teške infekcije su pokazatelji telesne temparature nižom od 38 stepeni, dok je ova od 40 ozbiljna i treba pomoć doktora.

Kada može biti opasna?

Povišena telesna temperatura može biti opasna za kardiovskularne bolesnike, jer povišenje za samo jedan stepen može da ubrza rad srca, za 15-20 otkucaja u minuti, što dodatno opterećuje bolesno srce. Može biti opasna i kod osoba koji imaju oštećenje mozga.

Pijte puno vode!

U slučaju visoke temperature, neophodan je unos što veče količine tečnosti, najbolje toplog čaja koji će stimulisati znojenje i sprečiti dehidrataciju. Preporučuje se i konzumiranje voćnh sokova, i to sveže ceđene pomoranđže i limuna, jer sadrže obilje vitamina i minerala.

Tuširanje hladnijom vodom.

Kupka i tuširanje mogu pomoći u snižavanju telesne temperature, može se bolesnik i uviti u mokara čaršav, ali ja ću Vam otkriti moje snižavanje temperature, kako ja deci radim. Uzmem čašu kuvanog paradajza da nije slan jednu šolju i dam da popiju. Tuširam hladnijom vodom, stavljam obloge od rakije. Pomažu i čajevi kao što su menta, kamilica, majčina dušica i đumbir.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara