Photography Graphics Mechanical Engineering Information Pain On Top Of Foot Alpha Lipoic Acid Weight Loss Full Term Pregnancy Cheap Canvas Art Super Bowl Appetizers Breakfast Menus Mosquito Bite Allergy Civil War Spies Ancient Chinese Inventions Wii Bundle Deals Room Decorating Games Community Service Quotes Link to Follow
Zdravlje i bilje
Zvezdana protiv Batena
18
Maj

Miom na materici, lečenje sokom od krompira!

Pored terapije koji prepisuje lekar specijalista, u terapiji ovog problema pomažu i brojni narodni lekovi.

Miomi su dobroćudni tumori na materici, i ubrajaju se medju najčešće tumore u ginekologiji. Tačan nastanak tih tumora nije poznat, ali se smatra da njihov rast stimuliše hormon estrogen.Upravo iz ovih razloga miomi se javljaju u ovom dobu od 35 – 55 god života, uvećavaju se u trudnoći opet pod dejstvom estrogena, a smanjuju u menopauzi i nestaju kada je nivo hormona u padu.Pod naročitim rizikom pojave mioma su nerotkinje i žene koje su gojazne.Miom na materici može bitivrlo mali , ali isto može doseći i veličinu dinje... da, da dobro čitate.

Iako je reč o dobroćudnim miomima pojedini moraju i da se uklone hiruškim putem, jer svojim rastom i pritiskom na ostale organe, mogu izazvati bol i mnoge druge simptome. U prevenciji i lečenju mioma ima znatnu ulogu i ishrana, ali i postoji veliki broj lekovitih biljaka koji mogu pomoći da se miomi smanje ili potpuno nestanu.

Simptomi

Miomi mogu da se otkriju slučajno pri redovnom ginekološkom pregledu, i da nedaju nikakve simptome, a u 30% slučajeva mogu biti uzrok pritiska i bola u karlici, učestalog ili otežanog mokrenja, produženog menstrualnog krvarenja, dužeg od sedam dana, bolovi u nogama i ledjima, bolovi pri seksualnom odnosu. A, zbog obilnih krvarenja moguća je i anemija.

Blagotvorni sok

Najbolje je koristiti crveni krompirmladi. Od februara do proleća ne bi trebalo uzimati krompir je je moguća pojava toksina , koja se javlja ispod ljuske i zelene je boje.

Krompir dobro operite, oljuštite i sameljite u blenderu, mašini za meso ili izrendajte. Isti popite odmah, i nikako ne ostavljajte za kasnije. Uzima se ujutru na prazan stomak i to oko 100ml, terapija traje tri meseca. Ako terapija nije uspela, možete je ponoviti, ali tek nakon četiri meseca pauze.Isti sok se može koristiti i za vaginalno ispiranje,u kombinaciji sa sokom od šargarepe 1 na 1.I ovaj napitak se odmah koristi.

Koren čička

Kašikica usitnjenog korena čička, preliti sa pola litre ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 8 – 12 sati. Procediti, uzimati po 100ml dnevno, u trajanju od četiri nedelje, zatim napraviti dve nedelje pauzu, pa ponoviti lečenje.

Tinktura nevena

Šaku cvetova nevena preliti litrom kvalitetne domaće rakije. Ostaviti da stoji na sunčanom mestu dve nedelje, na temperaturi od oko 20 stepeni.Tinkturu možete koristiti kao oblog i kao kapi za unutrašnju upotrebu, i to 15kapi ujutru na prazan stomak-

Tinktura od pregradaka oraha

Šoljom votke preliti, 30gr orahovih pregradaka, sipati ih u teglu, zatvoriti i poklopiti, ostaviti da stoje dve nedelje. Tinkturu uzimati tri puta na dan, po 30 kapi pre jela. Piti dosta vode nakon tinkture.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara